Ср, 2024-04-24, 20:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
Медведєва генерали звинуватили в боягузтві. Експерти бачать боротьбу кланів
Інші останні Новини Європейського Союзу
В Інтернеті 7-хвилинний ролик-реліз 47-хвилинного фільму "Втрачений день" став одним з найпопулярніших 8 серпня за переглядами. У ньому ряд воєначальників звинувачують тодішнього президента РФ Дмитра Медведєва в боягузтві і нерішучості під час грузино-південноосетинського конфлікту в серпні 2008 року.

Ряд експертів вважають, що подібні ролики є елементом внутрішньополітичної боротьби між групами, які останнім часом сформувалися навколо президента РФ Володимира Путіна і прем'єр-міністра Медведєва, повідомляє NEWSru.com.

У ролику начальник Генштабу Збройних сил Юрій Балуєвський розповідає, що в Москві "на самому верху" боялися відповідальності, "поки не отримали стусана в одне місце від Володимира Володимировича з Пекіна".

ЗМІ та експерти вирішили, що почалася кампанія з ослаблення Медведєва, і все голосніше звучать припущення, що замовників "викривальної" картини слід шукати в Кремлі.

Фільм став сенсацією, а його виробники досі невідомі. Жодна телестудія не зізналася в причетності до його створення, хоча, як дізналися журналісти Forbes від високопоставленого джерела в керівництві Південної Осетії, люди, які приїжджали знімати фільм, представлялися співробітниками ТВЦ або "П'ятого каналу". При цьому джерело назвало фільм "провокацією проти Медведєва".

Інше джерело видання, близьке до кремлівської адміністрації, повідомило, що фільм знімала група "П'ятого каналу", можливо, з відома президентських чиновників. Журнал зазначає, що куратором федеральних телеканалів в адміністрації Путіна вважається Олексій Громов. Що стосується "П'ятого каналу", то він належить Національній медіагрупі, співвласник якої Юрій Ковальчук - давній друг Путіна і його сусід по дачному кооперативу "Озеро".

Політолог Євген Мінченко вважає, що неприємний сюрприз Медведєву приготували представники економічних кланів. "У Медведєва з'явилася можливість створити свою економічну імперію. Це створює напругу в інших елітних кланах, - міркує експерт. - Я не виключаю, що ведеться боротьба проти Медведєва не як проти політичної фігури, а як проти людини, яка розподіляє фінансові потоки. У нього є рейтинг, у нього є можливості апелювати до електорату. Завдання тих людей, які організували вкидання фільму, - максимально послабити вплив Медведєва".

Зазначимо, 8 серпня 2008 року Грузія, яка піддалася на провокаційні обстріли своєї території, взяла штурмом Цхінвалі - столицю самопроголошеної республіки Південна Осетія. У відповідь РФ ввела свої війська на територію Грузії, що спровокувало збройний конфлікт між цими країнами. Під час конфлікту російська авіація знищила майже всю систему ППО Грузії.

Зупинити конфлікт вдалося за допомогою тиску міжнародного співтовариства. Посередником на переговорах між Москвою і Тбілісі виступив президент Франції Ніколя Саркозі. Унаслідок план врегулювання ситуації на Кавказі був названий планом Медведєва-Саркозі.

12 серпня 2008 року Росія заявила про завершення "операції з примушення Грузії до миру", а через десять днів оголосила, що повністю закінчила виведення військ. 26 серпня РФ визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії, уклавши з ними договір про взаємодопомогу. Грузія не визнає домовленості Москви з Сухумі і Цхінвалі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: Медведєва, боротьбу кланів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]