Пт, 2024-03-29, 08:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
Мельниченко пояснив чому втік з країни
Інші останні Політичні новини

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко двічі намагався залишити територію України, а 23 вересня слідчий СБУ ухвалив постанову про оголошення його в розшук.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури в п'ятницю, міжнародний розшук Мельниченка триває.

У Генпрокуратурі нагадали, що в рамках розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Мельниченка, для запобігання можливим спробам ухилитися від слідства було ухвалено постанову про заборону йому виїжджати за межі України до завершення досудового слідства.

Наразі Мельниченко перебуває в США і запевняє, що не ухиляється від слідства.

"Я перебуваю в США і планую подати до суду на генпрокурора Віктора Пшонку за поширення недостовірної інформації щодо мене", - сказав він у телефонній розмові виданню "Українська правда" у четвер.

"Я не ухиляюся від слідства і не ховаюся. Я ніколи не підписував повісток про невиїзд, і не одержував їх від жодного правоохоронця... Окрім того, я офіційно звернувся до СБУ з повідомленням про те, що готовий до будь-яких слідчих дій у разі необхідності", - додав екс-майор.

Як повідомлялося, Пшонка в четвер заявив, що Мельниченка 23 вересня оголошено в розшук і нагадав, що суд відновив слідство, а розслідує кримінальну справу стосовно Мельниченка СБУ. Він також заявив, що у Мельниченка була підписка про невиїзд, але зафіксовано два порушення ним підписки про невиїзд.

"Було ухвалено рішення про доставку до слідчого, але екс-майор не з'явився", - заявив генпрокурор.

Мельниченко пояснив утечу з України: що, сидіти і чекати, поки тебе вб'ють?

Микола Мельниченко поїхав з України до США, бо правоохоронці ніяк не реагували на те, що йому, а також його близьким і адвокатам погрожували.

"Україну я покинув через те, що на мою адресу почали надходити погрози фізичної розправи. Такі ж погрози отримали мої близькі та адвокати. За нами стежили. Але на звернення до правоохоронних органів не було ніякої реакції. То що - сидіти і чекати, поки тебе вб'ють, а потім скажуть, що це був суїцид? Вибачте", - сказав Мельниченко в розмові з "Сегодня".

Він зазначив, що готовий ходити на допити і зустрічатися зі слідчим, але на території США, а не України.

Також Мельниченко наголосив, що не був під підпискою про невиїзд, і генпрокурор Віктор Пшонка "щось переплутав".

"Я не був на підписці, отже, не міг її порушити, і мені ніхто про це офіційно не повідомляв. Навпаки, я сам домагався виразної відповіді, який у мене статус, але в ГПУ і СБУ були глухі до цих прохань", - розповів Мельниченко.

Адвокат Мельниченка Павло Сичов зазначив, за словами генпрокурора, той оголошений в розшук ще 23 вересня.

"Не думаю, що і це відповідає дійсності - 10 жовтня, коли Мельниченко вже виїхав з України, я був у слідчого, який вручив мені повістку для нього на 12-те число. Але хіба повістку виписують тому, хто оголошений в розшук?" - каже адвокат.

У Генпрокуратурі слова Мельниченка і Сичова коментувати не стали, лише наголосили, що 29 липня Апеляційний суд Києва визнав законним відновлення припинених у 2005 році кримінальних справ проти екс-майора за трьома статтями КК.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1183 | Додав: nowyny | Теги: Микола Мельниченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]