Пт, 2024-04-19, 05:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
Мельниченко за гроші й місце в списку ладен свідчити проти кого завгодно
Інші останні Політичні новини

Голова виборчого штабу об'єднаної опозиції Батьківщина, перший заступник голови партії Олександр Турчинов назвав заяву екс-майора Управління державної охорони України Миколи Мельниченка фарсом і продемонстрував лист, у якому Мельниченко пропонує Тимошенко співпрацю.

Турчинов зазначив, що на вихідних була спроба через ЗМІ "спровокувати псевдосенсацію", засновану на заявах Мельниченка про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Щербаня, повідомляє прес-служба БЮТ.

Адвокат вбивці Щербаня: Мельниченко або маріонетка в чужих руках, або торгує плівками
Огляд преси. 17 вересня. Мельниченко відкрив нові карти у справі вбивства Щербаня. Тимошенко може за це відповісти

Турчинов розповів, що на початку літа у Мельниченка була зовсім інша позиція - він вийшов на родичів Тимошенко й передав лист про бажання співпрацювати. "Для більшої аргументації він передав, не пояснюючи як вони потрапили до нього, документи, які передала Генеральна прокуратури України в департамент юстиції США щодо запиту про допомогу в розслідуванні справи, порушеної проти Лазаренка за фактами організації умисного вбивства народного депутата України Євгена Щербаня", - зазначив Турчинов.

Він підкреслив, що це розлогий документ, і на жодній сторінці не згадується прізвище Тимошенко.

"Але що цікавого в цих документах: ГПУ просить допомоги у США допитати Мельниченка як свідка у справі Щербаня. Знаєте, мені невідомо, щоб вбивство Щербаня відбувалося в кабінеті президента України, доступ до якого був у Мельниченка. Тому, яким свідком може бути Мельниченко - жоден юрист не дасть відповіді", - сказав він.

Турчинов назвав свідчення Мельниченка фарсом. Він заявив, що Мельниченко співпрацює з Генеральною прокуратурою.

"Екс-майор просив фінансову підтримку, просив включити його в список "Батьківщини", говорив, що у нього є матеріали, які чітко підтверджують замовний характер розслідування вбивства Щербаня", - розповів він.

Турчинов зазначив, що в опозиції відмовили Мельниченку. "Саме тому він почав співпрацювати з Генеральною прокуратурою. Його порожні слова і особисті висновки не мають до справи ніякого стосунку. Те, що у ГПУ свідком виступає Мельниченко, який до цієї справи не має ніякого стосунку - це ознака повного фіаско їхньої справи. У них немає ні матеріалів, ні доказів", - додав він.

За словами Турчинова, заяви Мельниченка підтверджують, що справи проти Тимошенко фабрикуються в кабінеті президента.

Нагадаємо, 14 вересня екс-охоронець Кучми Микола Мельниченко провів у США брифінг, а потім у мережі Facebook повідомив, що в записаних ним розмовах замовником вбивства Щербаня називається Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер Павла Лазаренка) і Тимошенко.

Крім того, Мельниченко заявив, що чоловік Юлії Тимошенко Олександр звертався до нього з пропозицією сфальсифікувати дані записів щодо інформації про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році і звинуватити в ньому президента України Віктора Януковича.

Зазначимо, що ці свідчення Мельниченко дав Міністерству юстиції США. Екс-майор Держохорони раніше був оголошений в міжнародний розшук, його майже на два тижні затримували в Італії, але врешті звільнили. Зараз він перебуває у США, а в Україні проти нього відновили кримінальну справу за позовом Кучми.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 994 | Додав: nowyny | Теги: Мельниченко, вбивства Щербаня, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]