Пт, 2024-04-26, 01:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
Меморандум про інтеграцію газового ринку підписала Україна
Інші останні Економічні новини

10 липня в Дубровнику (Хорватія) Україна і 14 країн Європейського Союзу, Енергетичного співтовариства підписали Меморандум про інтеграцію газового ринку і диверсифікації джерел постачання газу, повідомляється на сайті Єврокомісії.

"Надійно пов'язаний енергетичний ринок ЄС, де енергія вільно перетинає кордони і жодна з держав-членів не залишається ізольованою, є необхідною умовою для створення стійкого Енергетичного Союзу", - йдеться в повідомленні ЄК.

Згідно з підписаним документом, сторони прискорять темп будівництва відсутніх ланок газової інфраструктури, а також працюватимуть над оптимізацією використання існуючої інфраструктури, зокрема, для реверсних поставок.

"Низка інфраструктурних проектів, таких як Транс-Адріатичний газопровід (ТАР), СПГ-термінал в Хорватії та системи видачі з нього, посилення систем в Болгарії та Румунії, інтерконнектори між Грецією і Болгарією, а також між Сербією і Болгарією були визначені як пріоритетні в плані дій, доданому до меморандуму", - йдеться в повідомленні.

У ЄК відзначають, що сторони меморандуму будуть самостійно фінансувати реалізацію газових проектів, в той же час можуть залучатися і кошти ЄБРР, ЄІБ, EFSI.

Меморандум підписали представники Єврокомісії, Австрії, Болгарії, Хорватії, Греції, Угорщини, Італії, Румунії, Словаччини, Словенії, Албанії, Македонії, Сербії та України. Планується, що Боснія і Герцеговина, Молдова підпишуть документ дещо пізніше.

Раніше повідомлялося, що Україна створить стабілізаційний (резервний) енергетичний фонд на 1 млрд доларів у 2015 році.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: україна, Меморандум про інтеграцію газового | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]