Пт, 2024-03-29, 08:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:37
Меморіальний твір "Остання кавалькада" французи присвятили Василю Сліпаку. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Національній філармонії в пам'ять про загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака зіграли меморіальний твір "Остання кавалькада". Світову прем'єру виконали музиканти Київського камерного оркестру під керівництвом французького диригента, друга Василя Сліпака, Ніколя Кросса.

Про це повідомляє "5 канал".

"Твір "Остання кавалькада" французький композитор П'єр Тійу написав на пам'ять про Василя Сліпака. Про це його попросив друг Василя, диригент Ніколя Кросс. Київський камерний оркестр під керівництвом Кросса виконує цей твір вперше, спеціально для українського глядача. З Василем Сліпаком Ніколя Кросс був знайомий більш як вісім років. Разом вони відіграли з десяток концертів. Планували спільні проекти. Але сьогодні Кросс виконує меморіальну композицію в пам'ять про загиблого товариша", - йдеться в публікації.

Крос згадує: "Він не говорив про це зі мною і з іншими паризькими музикантами. Він ніби розділив своє життя на два. В одному Василь - оперний співак. Зі мною він розмовляв тільки про музику або наших спільних знайомих. І я вважав, що буде не зовсім доречно розпитувати його про погляди. Але у Василя були друзі, які бачили його іншим. Він вів з ними палкі дискусії, адже вони вмовляли його не їхати".

"Остання кавалькада" в деяких уривках справді імітує звуки війни. Зокрема, барабани вриваються в мелодію немов артилерійські залпи.

Нагадаємо, соліст Паризької опери, доброволець з позивним "Міф" Василь Сліпак загинув на фронті 29 червня 2016 року. Разом з бойовими побратимами він відбивав атаку терористів на селище Луганське. Його вбила куля снайпера.

Вже на наступний день попрощалися з Василем у Дніпрі. Опісля тіло співака доставили до Львова, де поховали на Личаківському кладовищі. Попрощатися з героєм прийшли тисячі людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: Меморіал, Василь Сліпак, твір Остання кавалькада, французи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]