Пт, 2024-04-19, 23:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:58
Мер Житомира "принципово" купив дорогу іномарку за державні кошти
Інші останні Економічні новини

Мер Житомира Володимир Дебой назвав купівлю автомобіля за 600 тисяч гривень бюджетних коштів своєю "принциповою позицією".

"Що стосується автомобіля, жоден з чиновників сьогодні не ходить пішки, або не їздить на "Таврії" за 60 тис грн, про яку так серйозно говорять. Але разом з тим, я поставив питання про легальні автомобілі. Щоб я не залежав від якихось олігархів, які ніби дадуть мені її в оренду за гривню на місяць, а потім ця гривня на місяць буде коштувати для суспільства якихось втрат", - заявив Дебой.

За його словами, він по роботі проводить багато зустрічей у різних місцях України, тому йому необхідно швидко пересуватись, щоб частіше бачитись з родиною, передає ТСН.

"Моя принципова позиція, що автомобіль є елементом необхідності роботи міського голови. Я сьогодні мрію менше їздити, а більше мати можливості просто пройти з родиною по лісу і побачити близьких мені людей, яких фактично з цією роботою не бачу", - сказав мер.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Дебой не бажає йти за прикладом президента і запрошувати журналістів у свій будинок. Мер пояснив це тим, що живе разом з дружиною і дітьми, а вони мають право на приватне життя, повідомляє "Журнал Житомир".

"Мені вже пропонували провести таку екскурсію, але я не хочу, - сказав Дебой. - Ми з родиною зараз живемо на дачі. Будинок площею 100 кв м. Все дуже навіть скромно. Золотим унітазом похвалитися я не можу. Можливо, у президента є 10 будинків, тому він може запросити журналістів в один з них. У мене - один".

Згідно з декларацією про доходи, Дебой за 2010 рік отримав сукупний дохід 113 тисяч 640 гривень. Дохід членів його родини становив 15 тисяч 666 гривень. При цьому пан Дебой торік отримав ще й матеріальну допомогу на 4 316 гривень. Загальна площа нерухомості, яку має мер Житомира, - 78 кв м, при цьому Дебой володіє земельною ділянкою площею 10 тисяч кв м. На банківському рахунку мера лише 5 тисяч гривень.

Раніше прем'єр Микола Азаров доручив Держказначейству припинити фінансування надмірних видатків уряду, зокрема купівлю дорогих авто. Проте, чиновники систематично порушують цю заборону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1146 | Додав: nowyny | Теги: мер Житомира, Володимир Дебой | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]