Вт, 2024-04-16, 12:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:26
Меркель лідери ЄС підтримали і хочуть бачити її канцлером наступні три роки
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейські лідери висловили підтримку рішення канцлера Німеччини Ангели Меркель відмовитися від посади голови її партії, але виступають за те, щоб вона до кінця відпрацювала свій термін на чолі країни.

Про це повідомляє DPA.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав заяву канцлера "надзвичайно гідною", заявивши, що "це її вибір, і я вважаю його дуже поважним".

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що він говорив з Меркель по телефону, і "розглядає майбутнє нашого доброго добросовісного співробітництва в найближчі роки".

Меркель отримала аналогічну підтримку від Комісара ЄС з питань бюджету Гюнтера Еттінгера: "Ми в Брюсселі хочемо, щоб канцлер працювала свої три роки ( до завершення терміну повноважень, - ред.)".

Еттінгер в інтерв'ю німецькій телекомпанії SWR заявив, що канцлер користується довірою "від Софії до Лісабона, від Дубліна до Афін".

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер також заявив, що продовжуватиме підтримувати Меркель.

"Для президента канцлер Меркель залишатиметься одним з його головних співрозмовників: вона та Німеччина залишаться впливовим гравцем у європейському проекті та за його межами, тому нічого не зміниться для нього", - сказала прес-секретар Міна Андрєєва у Брюсселі.

Білий дім та Кремль відмовилися коментувати рішення Меркель, заявивши, що це внутрішня справа Німеччини.

Нагадаємо, 29 жовтня Меркель заявила, що її теперішня каденція – остання на посту канцлера. Вона також зазначила, що вона прагне оновлення керівництва Християнсько-демократичного союзу.

Меркель очолює ХДС з 2000 року та є безперервним канцлером Німеччини з 2005 року.

Дві партії, які входять до правлячої коаліції у Німеччині, Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель та Соціал-демократична партія (СДПН), зазнали нищівних втрат на виборах до земельного парламенту багатої федеральної землі Гессена.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: лідери ЄС, канцлер наступні три роки, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]