Пт, 2024-04-19, 08:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:36
Меркель може бойкотувати Євро-2012 в Україні - європейці не дозволять Києву тримати їх за дурнів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посол Німеччини Ганс-Юрґен Гаймзьот заявив про малу ймовірність того, що Угоду про асоціацію з Україною буде підписано. Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Треба справді хотіти інтегруватися в європейські структури й робити все необхідне для цього. Недостатньо просто писати закони, необхідно ще й докласти багато зусиль до їхнього виконання. Європейський Союз не сприймає ситуації, коли кажуть "ікс", а роблять "ігрек", - заявив він.

"На цей момент я не бачу жодних ознак того, що Угода буде підписана. На це мають дати згоду всі країни-члени ЄС", - додав він.

Він також зазначив, що Німеччина зараз не має планів з приводу двосторонніх або багатосторонніх зустрічей на високому рівні.

"Чи стане чемпіонат Європи з футболу приводом для таких зустрічей - поки що важко сказати. Властиво Євро-2012 має надати Україні шанс виявити себе відкритою для миру, гостинною країною", - сказав він.

"Сподіваюся, що цей шанс не буде втрачено. На мій погляд, Україна має виявити особливу зацікавленість у тому, щоб такі теми, як вибіркова юстиція, політично обумовлені процеси і ставлення до опозиції не затьмарили Євро-2012", - додав він.

Зауважмо, що Україна і ЄС вже парафували Угоду про асоціацію. Але після цієї суто технічної процедури низка країн ЄС заявили, що не підпишуть цієї угоди, доки лідерів опозиції утримуватимуть за ґратами, а влада України не почне поважати європейські цінності. Брюссель не перестає нагадувати про це Києву, а останнім часом зауважує політичну ізоляцію президента Віктора Януковича.

Європейці не дозволять тримати себе за дурнів, каже німецький посол

Ганс-Юрґен Гаймзьот заявив, що Європа очікує від України ретельного вивчення інциденту, що відбувся під час перевезення екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарню.

"У нинішній ситуації українській владі потрібно з'ясувати, що сталося під час примусового транспортування пані Тимошенко в лікарню. Не можна, щоб ті обвинувачення, які прозвучали, не були розслідувані", - сказав він.

"Ми очікуємо від України як члена Ради Європи й учасника Європейської конвенції з прав людини повного з'ясування обставин цього інциденту", - додав посол.

"Не можна випускати з уваги, що те, що відбувається навколо Тимошенко й інших засуджених колишніх членів уряду, має політичне, а не тільки правове підґрунтя. Судові процеси відбувалися без дотримання мінімальних європейських вимог, були, на наш погляд, вибірковими й політично вмотивованими", - сказав він.

"Тому суто юридична, формальна аргументація нічого не дасть - надто в країні, де Конституції й багатьох законів не дотримуються навіть державні органи, зокрема парламент", - заявив він.

Він зазначив, що Європа "з більшим розумінням" ставиться до того, що Україна є країною, де відбувається трансформація. "І визнаємо, що в багатьох сферах докладаються великі зусилля, щоб модернізувати державну владу. Недавнім прикладом може бути ухвалення Кримінально-процесуального кодексу й закону про об'єднання громадян", - сказав він. "Але ми не дозволимо тримати нас за дурнів", - підкреслив посол Німеччини.

ЗМІ: Німеччина дає зрозуміти, що Меркель може бойкотувати Євро-2012 в Україні

Канцлер ФРН Ангела Меркель може відмовитися від відвідування матчів Євро-2012 в Україні. Про це повідомляє видання Welt Online з посиланням на німецькі урядові джерела, передає "Українська правда".

В офісі канцлера Німеччини заступнику міністра закордонних справ України Павлу Клімкіну дали зрозуміти, що канцлер Німеччини Ангела Меркель може відмовитися від відвідування матчів Євро-2012.

Разом з тим видання не стало повідомляти якісь інші подробиці цієї розмови.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петер Фрідріх вважає, що бойкотування Євро-2012 не дасть належного результату. Його думку поділяє й глава МЗС Ґідо Вестервелле, який підкреслив, що, на його погляд, заклики до бойкоту навряд до чогось приведуть.

Федеральний міністр юстиції Сабіне Лойтхойзер-Шнарренбергер при цьому підкреслила, що німецький уряд має підтримувати діалог з керівництвом України, щоб домогтися якогось результату щодо Тимошенко.

А раніше повідомлялося, що члени кабінету Ангели Меркель відмовляються їхати на гру німецької збірної, яка відбудеться у рамках Євро-2012. Гра збірної Німеччини проти команди Голландії відбудеться в Харкові, і жоден з членів уряду не збирається відвідувати цю гру на знак протесту проти утримання Юлії Тимошенко в харківській колонії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: Києву тримати, за дурнів, європейці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]