Вт, 2024-04-16, 06:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:12
Меркель похвалила Україну за реформи і надала 500 млн. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель позитивно оцінила зусилля Києва зі здійснення реформ і запевнила, що німецький бізнес зробить свій внесок в економічний розвиток України. Про це 1 квітня вона заявила в Берліні після переговорів з українським колегою Арсенієм Яценюком, передає Укрінформ.

Керівництво України за короткий термін змогло зробити суттєві кроки на шляху необхідних реформ, вважає Меркель.

"Мушу чесно сказати, що за дуже короткий період роботи Верховної Ради було зроблено істотні кроки, які будуть посилені міжнародною підтримкою", - сказала Меркель на спільній прес-конференції.

За її словами, програма реформ, запропонована МВФ, виконана, і тепер можна спрямувати фінансову допомогу до України. Відповідаючи на запитання агентства, глава німецького уряду пояснила, що уряд не може змусити німецький бізнес та інвесторів йти в Україну, але готовий підтримати трансформацію економіки. При цьому вона зазначила, що Україні потрібно поліпшити умови ведення бізнесу.

Представники двох урядів підписали меморандум про надання Україні 500 млн євро, про які раніше вже говорилося не раз. З них 200 млн призначено на підтримку бюджету, ще 300 млн мають піти цільовим чином на розвиток інфраструктури, промисловості, а також реформу охорони здоров'я, підтримку малого та середнього бізнесу.

При цьому Арсеній Яценюк висловив надію "побачити німецький бізнес і німецькі технології у здійсненні цих проектів". У найближчі кілька місяців сторони мають намір конкретизувати проекти.

Як повідомляє прес-служба українського Кабміну, у Берліні віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко та державний секретар Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Матіас Махніг підписали Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та Німеччини про нецільовий фінансовий кредит та Рамкову угоду між Кабміном України та Кредитною установою про надання індивідуальних кредитів загальним обсягом до 500 млн євро. Термін погашення кредиту - до 15 років, пільговий період становить 5 років.

Зубко назвав підписання документів успішним підсумком переговорів, розпочатих у серпні 2014 року президентом Петром Порошенком і канцлером ФРН Ангелою Меркель. Він подякував керівництву Німеччини "за підтримку України у час безпрецедентних історичних випробувань".

Віце-прем'єр підкреслив, що ці кошти буде спрямовано на відновлення та модернізацію сходу України.

Згідно з документами, індивідуальні позики будуть використовуватися для фінансування проектів на територіях Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, а також інших регіонів України, де велика кількість офіційно зареєстрованих вимушено переміщених осіб.

Нагадаємо, в лютому український прем'єр-міністр заявляв, що на відновлення територій Донбасу, які звільнені і перебувають під контролем української влади, необхідно близько 1,5 млрд доларів.

11 березня ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки.

31 березня Європейська Рада ухвалила рішення, яким затвердила надання Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Україну, 500 млн. ВІДЕО, реформи, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]