Сб, 2024-04-20, 15:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
Меркель у 2016 році піде з політики і відправиться подорожувати - ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу
Канцлер Німеччини Ангела Меркель у разі перемоги своєї партії на парламентських виборах може залишити посаду глави уряду ФРН достроково. За інформацією німецького видання Stern, що посилається на свої джерела, Меркель зібралася піти на рік раніше покладеного терміну - в 2016 році, передає NEWSru.com.

Як вважає редакція журналу, Меркель може піти, щоб допомогти своєму наступникові освоїтися. Новий лідер правлячої коаліції, таким чином, отримає можливість до наступних парламентських виборів у 2017 році займати пост канцлера.

Після того, як Меркель залишить своє крісло, вона вирішила відправитися подорожувати зі своїм чоловіком, професором хімії Йоахімом Зауером, по Північній і Південній Америках. Вона не збирається обіймати будь високі посади в державному апараті. У 2016 році буде рівно 25 років, як Меркель стала політичним діячем. У січні 1991 року вона прийшла на посаду міністра у справах жінок і молоді в кабінеті Гельмута Коля.

Однак поки офіційно інформація про достроковий відхід Меркель нічим не підтверджена. Більше того, багато хто це спростовують. Наприклад, заступник представника уряду ФРН Георг Штрайтер зазначив, що твердження про достроковий відхід Меркель "позбавлені підстав".

Сама Меркель також раніше заявляла, що йти не збирається. "Я охоче виконую свої обов'язки і хотіла б залишитися на посаді канцлера весь наступний термін повноважень, оскільки нам належить виконати ще багато завдань", - сказала Меркель в інтерв'ю інформагентству dpa на початку липня.

Нагадаємо, головним конкурентом Меркель на виборах канцлера восени 2013 року буде соціал-демократ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: політики, подорожувати, 2016 році, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]