Сб, 2024-04-20, 06:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:50
Ми розкрили мережу агентів впливу РФ - глава зовнішньої розвідки Естонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Глава зовнішньої розвідки Естонії: ми розкрили мережу агентів впливу РФ

Розвідка Естонії встановила агентів впливу Росії серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики.

Про це заявив генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран, повідомляє Delfi.

"Ми встановили мережу, яка складається з політиків, журналістів, дипломатів, бізнесменів, яка насправді включає в себе агентів впливу Росії, яким говорять, що їм слід робити. Ми ясно бачимо, що ці люди нав'язують російський план дій", - сказав Марран.

Глава розвідки попередив, що незважаючи на саміт президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна, загроза з боку Росії не пройшла. Марран зазначив, що останнім часом Кремль став, скоріше, більше використовувати у своїх цілях агентів впливу і збільшувати їх роль.

Він навів у приклад політиків, які роками працювали на рівні місцевих самоврядувань, а тепер стали проходити в національні парламенти та уряди країн.

"Що вони (росіяни, - ред.) їм запропонували, це увагу ЗМІ і політичну підтримку, ексклюзивні бізнес-можливості і в одиничних випадках також фінансова допомога", - зазначив Марран.

Керівник естонської зовнішньої розвідки не погодився назвати жодного конкретного політика, дипломата або журналіста, щодо якого є підозра, що мова йде про агента впливу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: глава зовнішньої розвідки Естонії, мережа агентів впливу РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]