Чт, 2024-03-28, 14:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Ми вступили до НАТО, щоби підвищити якість життя людей - прем’єр Чорногорії
Інші останні Новини світу

  Прем’єр-міністр Чорногорії Душко Маркович стверджує, що вступ його держави до НАТО не мав на меті створенні небезпеки для Росії.

Про це він заявив у Страсбурзі, відповідаючи на питання членів ПАРЄ про відносини його країни з РФ, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Маркович нагадав, що на початковому етапі зближення Чорногорії та Альянсу від РФ не звучало заперечень чи протестів.

"В той період Росія не висловлювала жодної занепокоєності щодо нашого вступу до НАТО. Але коли ми підійшли до вступу, Росія намагалася зупинити його найбільш недемократичними методами", - розповів він, нагадавши про спробу державного перевороту, за яким стояли спецслужби РФ.

Він уникнув відповіді на запитання про майбутнє відносин з РФ, але заявив, що і надалі вважає безальтернативним шлях інтеграції до Альянсу.

"Ми не вважаємо що наш вступ до НАТО створює загрозу, тим більше - для наших друзів. Ми вступили до НАТО для того, щоби підвищити рівень життя наших людей. А крім того – щоби підвищити свою безпеку", - пояснив він, зауваживши водночас, що "зміни не відбудуться моментально".

Нагадаємо, приєднання Чорногорії до НАТО завершилося 5 червня у Вашингтоні. Чорногорія стала 29-м членом Альянсу.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: прем’єр Чорногорії, якість життя людей, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]