Чт, 2024-04-25, 21:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Міліція на Харківщині вилучила 12 мільйонів кущів конопель на понад мільярд гривень
Інші останні Кримінальні новини
У Харківській області міліція вилучила понад 12 мільйонів кущів конопель загальною вагою майже 122,5 тисячі кілограмів. Вартість наркосировини становить понад 1,28 мільярда гривень.

За даними харківської міліції, зазначає "Корреспондент", вирощуванням конопель займалося одне з регіональних товариств з обмеженою відповідальністю, яке має ліцензію на здійснення діяльності з перевезення, зберігання та культивування маку і конопель.

"Під час перевірки його діяльності, працівники Управління із боротьби з незаконним обігом наркотиків встановили, що посадові особи вказаного товариства, не маючи квоти на культивування рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, а також інших відповідних дозволів, самовільно засіяли значну ділянку рослинами конопель у Харківській області, чим грубо порушили чинне законодавство", - заявив заступник начальника міліції в Харківській області Ігор Сенчук.

За його словами, величезна плантація не була обладнана необхідними засобами охорони.

За даними міліції, директорові товариства було повідомлено про підозру у скоєнні вищевказаного кримінального злочину. За даний злочин передбачено покарання у вигляді значних штрафних санкцій, а також позбавлення волі на термін до трьох років з забороною обіймати певні посади або займатися відповідною діяльністю на термін до трьох років.

За рішенням Київського районного суду співробітники міліції проводять заходи щодо знищення всіх нарковмісних рослин, які були вилучені в полі. Найближчим часом його буде повністю переорано, а незаконно висіяні наркокультури - спалено.

Інформація про злочин внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2012 року уряд схвалив постанову, в якій узаконив поняття "технічні коноплі", що дало можливість збільшити кількість підприємств, які зможуть вирощувати цю культуру.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: Харківщині, міліція, мільярд гривень, 12 мільйонів кущів конопель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]