Ср, 2024-04-24, 22:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:36
Міліція на Житомирщині провела масштабну операцію з вилучення нелегальної зброї
Інші останні Новини з регіонів України

В результаті спеціальної операції на території області з нелегального обігу правоохоронцями було вилучено майже два десятки одиниць вогнепальної зброї, сотні боєприпасів та інших небезпечних речовин. Про це у вівторок, 10 березня, повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

"За час операції міліціонери відвідали житло більш як 6 тисяч громадян, у яких є зареєстрована зброя, щоб переконатися в належному виконанні ними встановлених законом вимог щодо зберігання та поводження з ним. Під час перевірок правоохоронцями виявлено 87 порушень правил зберігання зброї, всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності, причому у 56 з них вилучені дозволу на зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів", – йдеться в повідомленні.

За час операції з незаконного обігу вилучено 18 одиниць вогнепальної зброї, у тому числі 6 карабінів, 5 пістолетів, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї.

Крім того, правоохоронці вилучили у місцевих жителів 545 патронів, 4 боєприпаси вибухового дії, 5 вибухових пристроїв, 6 гранат, 0,15 кг вибухової речовини, а також 17 одиниць холодної зброї. За цей час розпочато 39 кримінальних проваджень за фактами незаконного обігу зброї.

"Так, на Чуднівщині працівники міліції вилучили у 64-річного місцевого жителя цілий арсенал зброї, який складався з пістолетів, ножів, гранат і патронів. Бердичівські правоохоронці виявили в будинку пенсіонера гранату, а у жителів району – незареєстровану зброю. Житель Радомишля необачно забрав у салон власного автомобіля дві гранати часів Великої вітчизняної війни", – уточнюється в повідомленні.

На осіб, у яких було вилучено зброю, чекає покарання. Згідно статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу визначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Нагадаємо, раніше в Генпрокуратурі заявляли про численні випадки нелегального вивезення зброї із зони АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: міліція на Житомирщині, операцію, нелегальної зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]