Пт, 2024-03-29, 03:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Міліція вбила Сашу Білого під час затримання
Інші останні Кримінальні новини
Член ОЗУ, оголошений раніше в розшук, Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був смертельно поранений під час затримання, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Коли затримували, він був ще живий, "швидка", яку викликали, констатувала смерть", - розповів у вівторок на брифінгу в Києві перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов.

Він розповів, що в ніч з 24 на 25 березня співробітники ГУБОЗ, у тому числі спецпідрозділу "Сокіл" проводили спецоперацію на території Рівненської області із затримання ОЗУ.

За словами першого заступника глави МВС України, затримання проходило в кафе "Три карася" біля Рівного.

"Було затримано троє осіб з числа ОЗУ", - розповів Євдокимов.

При цьому він підкреслив, що Музичко в ході затримання відкрив вогонь, і співробітники міліції у відповідь почали стріляти по ногах, а потім, під час самого затримання, звучали постріли.

Євдокимов розповів, що у трьох членів угруповання був автомат Калашникова та ПМ. "Під час цього затримання Музичка на крики "Стояти! Міліція!" тікав, вистрибнув у вікно і відкрив вогонь по співробітникові спецпідрозділу "Сокіл", - зазначив він.

Він зазначив, що куля, випущена Музичком, потрапила співробітнику "Сокола" в окуляри, а потім застрягла в касці, у відповідь поранений міліціонер почав стріляти по ногах втікачу. Потім, в ході самого затримання була боротьба і звучали постріли.

Також Євдокимов повідомив, що троє членів ОЗУ затримано і доставлено до Києва. З ними проводяться слідчі дії. "У діях членів ОЗУ вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 257 КК - бандитизм", - сказав він.

Також правоохоронець звернувся до жителів області для більш детального розслідування фактів діяльності цього угруповання.

Сашко Білий підозрювався у створенні ОЗУ та протидії співробітникам правоохоронних органів і був оголошений в розшук.

25 березня депутат Олесь Доній a href="/ukraine/25mar2014/sasha.html">повідомив про вбивство у Рівному активіста "Правого сектора" на прізвисько Сашко Білий.

"Щойно повідомили, що вбили "Сашка Білого"​​ (Олександра Музичка) у Києві. Два автомобілі підрізали його машину, витягли, пересадили до себе. Потім викинули на землю - руки за спиною в наручниках, два постріли в серце", - повідомив Доній.

Активіст "Правого сектора" Ярослав Гранітний підтвердив інформацію про вбивство. Він повідомив, що бачив тіло, на ньому була розірваний одяг.

"Ті, хто вбивав його, переконалися, що на ньому немає бронежилета, і тоді вистрілили в серце", - сказав Гранітний.

Колега вбитого вважає відповідальним за смерть Олександра Музичка главу МВС Арсена Авакова. За словами Ярослава Гранітного, саме глава української міліції організував напад на Сашу Білого.

Звинувачення грунтується на критичних відгуках Авакова про Музичка, а також підозри самого Саші Білого щодо небезпеки свого життя, яка нібито виходить від керівництва Генпрокуратури і МВС.

Як відомо, Сашко Білий став "зіркою" в інтернеті після того, як там з'явилися кілька скандальних роликів за ним.

На одному озброєний активіст виступав на президії Рівненської облради, на іншому - вдарив рівненського прокурора нібито за погане розслідування справи про вбивство жінки. Після цього активіст "Правого сектора" записав відеозвернення, в якому пояснив свій вчинок.

Після цього ім'я Білого почали активно використовувати російські журналісти, щоб проілюструвати "страшилки" про радикалів, які розгулюють по вулицях України.

У Росії Білого заочно заарештували за частиною 1 статті 209 КК РФ "Створення стійкої озброєної групи (банди) в цілях нападу на громадян і керівництва нею".

Сам Білий попереджав, що його можуть убити.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Міліція вбила Сашу Білого. затриман | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]