Вт, 2024-03-19, 07:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Мільйон китайців постраждало через землетрус, десятки загинули
Інші останні Новини світу
Щонайменше 43 людини загинули і 150 отримали поранення через землетрус магнітудою 5,7, що стався в п'ятницю, 7 вересня, на кордоні повіту Ілян (провінція Юньнань) і повіту Вейнін (провінція Гуйчжоу) на півдні Китаю.

Згідно з уточненими даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу зафіксовано за кілометр на південний схід від населеного пункту Цзяокуй в провінції Юньнань. Його осередок залягав на глибині 14 кілометрів, пише NEWSru.com.

Землетрус було зареєстровано об 11.19 за пекінським часом. Незабаром після його закінчення пішла серія повторних підземних поштовхів, магнітуда найсильнішого з яких досягала 5,6. За даними місцевого сейсмологічного бюро, до 13.00 після основного землетрусу в регіоні було відзначено ще 16 поштовхів.

Перші звістки про загибель людей надійшли від адміністрації провінції Юньнань. Проте пізніше стало відомо, що стихія також зачепила населені пункти в сусідній провінції Гуйчжоу. Всього від підземної стихії постраждали понад 700 тис осіб. Тільки у провінції Юньнань на даний момент евакуйовано понад 100 місцевих жителів. Повідомляється також, що в обох провінціях були пошкоджені або зруйновані близько 20 тисяч будинків.

У постраждалі від землетрусу провінції вже направлені групи рятувальників, а міністерство у цивільних справах Китаю організувало доставку туди наметів, ковдр і одягу.

Нагадаємо, більш ніж 155 тисяч людей постраждали внаслідок землетрусу, що стався 30 червня в Китаї. Інтенсивність коливань ґрунту оцінено в 6,3 бали за шкалою Ріхтера, повідомляє місцева влада.

У 2011 році щонайменше семеро людей загинули, до 200 отримали поранення в результаті сильного землетрусу, що стався в китайській провінції Юньнань на південному заході країни.





Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: десятки загинули, Мільйон китайців, з землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]