Сб, 2024-04-20, 02:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Мін'юст: стенограму засідання РНБО оприлюднили законно
Інші останні Політичні новини

Оприлюднення стенограми засідання РНБОУ від 28 лютого 2014 року не є порушенням, оскільки відбулося із дотриманням усіх необхідних процедур.

Таку думку висловив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ця інформація озвучувалася на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національній безпеки та обороні. Оголошували її представники РНБО, тож вона не могла бути розголошена нелегально. Це нонсенс", - цитує його "Укрінформ".

Він додав, що державний орган, який накладав гриф таємності, має законне право ініціювати його зняття. "Орган, який надає гриф "таємно" чи "для службового користування" ухвалює рішення про зняття такого грифу, погоджуючи це у деяких випадках із СБУ. Немає жодних проблем. Якщо цей орган ініціює питання щодо зняття певних обмежень у користуванні - він має право це зробити", - пояснив міністр юстиції України.

За його словами, заяви деяких політиків про нібито незаконність розсекречення цього документу не відповідають дійсності. "У нас політики багато чого говорять. У них така робота - говорити", - зауважив Петренко.

Нагадаємо, 22 лютого на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони була оприлюднена стенограма засідання РНБО від 28 лютого 2014 року, на якому обговорювалися дії щодо протистояння російській агресії в Криму, зокрема було відкинуто пропозицію про введення режиму воєнного стану. Згідно зі стенограмою, за введення воєнного стану голосував один секретар РНБО Олександр Турчинов.

Пізніше колишній начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України (2012 - 2014 рр.) Володимир Замана і колишній заступник генерального прокурора України Микола Голомша заявили, що вони начебто також голосували за введення воєнного стану під час цього засідання.

Однак, 27 лютого в РНБО спростували їхні твердження.

На думку голови партії "Батьківщини" Юлії Тимошенко, яка також була присутня на цьому засіданні й виступала проти бойових дій, публікація стенограми є незаконною. "...Це є, на мій погляд, злочином", - вважає вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: закон, Мін'юст, стенограма засідання РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]