Чт, 2024-04-25, 22:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Мінагро - рішення ВР про мораторій на землю очікуване, але не відповідає сподіванням
Інші останні Економічні новини

  Рішення ВР про мораторій на землю очікуване, але не відповідає сподіванням - Мінагро

Рішення Верховної Ради України про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення повністю відповідає очікуванням і не відповідає сподіванням.

Про це Укрінформу сказав виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

"Рішення Верховної Ради щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення повністю збігається з очікуваннями і геть не збігається зі сподіваннями. На жаль, іншого політичного рішення бути не могло", - сказав Мартинюк.

Він висловив сподівання, що наступного року вже новий парламент прийме закон про обіг сільськогосподарських земель і врешті визначить правила функціонування ринку землі.

"Очевидно, що і малий, і великий агробізнес повинні мати час підготуватися до запуску ринку (землі - ред.). Тому, припускаємо, що набуття чинності закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" буде відтерміноване ще на 1-2 роки. Але принаймні країна бачитиме майбутній розвиток подій", - підсумував урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 грудня 2018 року продовжила на рік мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: рішення ВР, мораторій на землю, сподівання, МінАгро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]