Сб, 2024-04-20, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:41
Міненерго Ізраїлю оголосив тендер на заміну 14.500 старих електричних бойлерів
Інші останні Новини світу

Незважаючи на те, що уряд Ізраїлю підтримав законопроект про встановлення сонячних бойлерів на всіх новобудовах, Центральна комісія з планування і забудови ухвалила, що сонячні бойлери будуть встановлюватися тільки на останніх 7 поверхах. Газета "Едіот Ахронот", однією з перших підняла цю проблему, зазначає, що проблема економії електрики в домашньому господарстві як і раніше залишається актуальною.

Закон, що зобов'язує будівельних підрядників встановлювати на дахах усіх багатоповерхових будинків сонячний бойлер, був прийнятий в Ізраїлі близько 40 років тому. Це дозволило єврейській державі стати світовим лідером в галузі охорони навколишнього середовища та екологічного використання природних ресурсів для побутових потреб. Але, як зазначає автор нової законодавчої ініціативи Зєев Бєльський, недолік закону в тому, що в той час "висотками" вважалися будівлі висотою до 9 поверхів.

В даний час третина нових житлових будинків, що зводяться в Ізраїлі, мають 9 поверхів і більше. Існуюче законодавство дозволяє будівельним підрядникам встановлювати в квартирах більш дорогі у використанні електричні водонагрівачі, так як в старому законі йдеться про будівлі, не вище 8 поверхів.

Законопроект, що зобов'язує будівельних підрядників встановлювати сонячні бойлери, був зустрінутий в багнети будівельними підрядниками та міністерством внутрішніх справ. Супротивники законопроекту, обґрунтовуючи свою позицію, посилалися на експертів, які дійшли висновку, що установка сонячних бойлерів на багатоповерхові будівлі неможлива через труднощі збереження тепла при великій віддаленості нагрівальних елементів і ємностей з водою. Крім того, експерти МВС заявили, що в багатоповерхових будівлях важко знайти місце на даху для дзеркал і нагрівальних ємностей для всіх мешканців.

При цьому в звіті, підготовленому міністерством енергетичних і водних ресурсів, говорилося, що сучасні технології дозволяють встановлювати сонячні бойлери на будівлі, висота яких не перевищує 20 поверхів. Крім того, у звіті наголошується, що встановлення та обслуговування сонячного бойлера протягом 20 років обходиться в 8.600 шекелів, в той час як витрати на електричний бойлер складають близько 31 тисячі шекелів.

Коментуючи рішення Центральної комісії з планування і забудови, в міністерстві енергетичних і водних ресурсів заявили газеті "Едіот Ахронот", що міністерство продовжує домагатися того, щоб сонячні бойлери встановлювалися, як мінімум, на 15 останніх поверхах нових будівель. Це рішення просувається в рамках норм, встановлених міністерством будівництва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1273 | Додав: nowyny | Теги: бойлер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]