Ср, 2024-04-24, 22:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Мінфін - меморандум з МВФ щодо другого перегляду програми узгоджено, залишилися технічні деталі
Інші останні Економічні новини

Меморандум з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом щодо другого перегляду програми реформ практично узгоджено, залишилися технічні деталі, які загалом не впливають на процес співпраці з Фондом.

Про це журналістам сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає УНІАН.

Меморандум є ключовим документом для засідання Ради директорів МВФ, який, як очікується, відбудеться на початку липня і в рамках якого буде прийнято рішення про виділення нашій країні третього кредитного траншу за програмою EFF в обсягу 1,7 млрд дол.

"Залишилися тільки технічні деталі, ми так швидко й ефективно ще не працювали з місією (Фонду – ред.)", - зазначив міністр.

Він звернув увагу, що дискусії з представниками МВФ стосувалися широкого спектру економічних перетворень, включаючи податкову і пенсійну реформи. Міністр відмовився відповідати на запитання, чи йшлося про підвищення пенсійного віку в рамках пенсійної реформи, але зазначив, що питання обговорювалося в цілому. "Ми говорили про комплекс. Зокрема й про те, як нам збалансувати бюджет Пенсійного фонду. Там є різні елементи", - зазначив Данилюк.

Також міністр звернув увагу, що зміщення рішення Ради директорів МВФ про виділення Україні третього кредитного траншу з червня на липень не становить жодної загрози. "Я й раніше говорив, що рішення щодо траншу може бути в червні або липні", - сказав Данилюк.

Водночас він зазначив, що наразі рано говорити про те, скільки кредитних траншів отримає Україна від МВФ цього року. "Це рішення МВФ. Є правила взаємодії з МВФ, у нас є меморандум, є перегляд програми. Далі вона виконується – і відбувається наступний перегляд програми. У нас немає такого, що ми говоримо, мовляв, у нас цього року буде один, два, три, чотири. Так з МВФ не працюють. Ми так могли планувати в минулому році – і де ми нині?" - наголосив міністр.

Як повідомлялося, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсягу 5 млрд дол Україна отримала 13 березня, другий - на 1,7 млрд дол – 4 серпня 2015 року.

На поточний момент сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи й приватизації.

Експерти очікують, що за підсумками засідання Ради директорів фонду Україна отримає третій транш кредиту, однак, найімовірніше, він буде єдиним для нашої країни цього року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: залишилися технічні деталі, Мінфін, меморандум з МВФ щодо другого перег | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]