Сб, 2024-04-20, 14:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Мінфін виплатив купон євробондів-2021 на 60 млн дол, кредитори можуть списати Україні 20% боргу - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

Україна і група її найбільших кредиторів близькі до угоди про реструктуризацію 19 млрд доларів українських зовнішніх зобов'язань, включно й списання 20 відсотків основного боргу.

Про це повідомила газета Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерела, інформує Reuters.

Каменем спотикання переговорів, що продовжуються вже більш як 5 місяців, стало питання про необхідність списання частини номінальної суми боргу та розмір цього списання. Але, за даними WSJ, попередня угода може бути оприлюднена вже цього тижня.

Мінфін відмовився прокоментувати деталі повідомлення і цифри. Також не вдалося негайно підтвердити цю інформацію в утримувачів євробондів.

"Операція ще не завершена, і всі варіанти залишаються відкритими", - сказав представник українського міністерства фінансів.

При цьому ринки вже деякий час будують свою діяльність на основі припущення, що обидві сторони можуть погодитися на 20-відсоткове списання, тобто половину від того, що спочатку вимагала України.

Джерело, знайоме з ходом переговорів, сказало Reuters: "Комітет налаштований сприяти угоді, оскільки вони усвідомлюють, що Україна стикається з особливими обставинами. Їхня позиція чітка: вони ніколи не вважали, що списання боргу необхідне, але, незважаючи на це, аби досягнути згоди, вони пішли на дуже значні поступки".

Двадцятивідсоткове списання відповідає сподіванням, сказав стратег Вадим Храмов з Bank of America/Merrill Lynch.

"Двадцять відсотків - це консенсус ... Але він не багато говорить про ціну бондів, тому що багато залежить від інших факторів, таких як розмір купонів і відстрочка погашення та інших речей", - сказав Храмов, згадавши механізм, при якому вартість може змінюватися залежно від економічної динаміки.

У той же час Міністерство фінансів України у понеділок, 24 серпня, виплатило купон єврооблігацій з погашенням у 2021 році у розмірі 59,625 млн доларів. Про це повідомило джерело на фінансовому ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося раніше, 10-річні єврооблігації були розміщені в лютому 2011 року на загальну суму 5 млрд доларів під 7,95% річних.

Міністерство фінансів вчергове відмовилася підтверджувати або спростовувати факт виплати купона у відповідь на запит агентства з проханням надати таку інформацію.

Нагадаємо, Україна почала переговори про реструктуризацію частини держборгу в рамках нової програми з МВФ у березні цього року й розраховує в результаті відтермінування боргових виплат і часткового списання боргів заощадити до 5,2 млрд дол. цьогоріч і до 15,3 млрд дол. у найближчі 4 роки.

31 липня група приватних кредиторів запропонувала списати 5% суми кредиту.

4 серпня український Мінфін направив Комітетові кредиторів оновлену пропозицію, запропонувавши зустрітися на вищому рівні.

11-12 серпня українська делегація і Спеціальний комітет кредиторів провели детальні дискусії в ході зустрічі у США. Перемовини між сторонами про часткову реструктуризацію заборгованості нашої країни за єврооблігаціями тривають.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: україна, 60 млн дол, 20% борг, Мінфін, кредитори, ЗМІ, купон євробондів-2021 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]