Сб, 2024-04-20, 08:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
Мінгареллі - жодна країна не здійснила стільки реформ за чотири роки, як Україна
Інші останні

  Жодна країна не здійснила стільки реформ за чотири роки, як Україна - Мінгареллі.

У Європейському Союзі вважають безпрецедентним те, що уряд України за чотири роки зміг добитися макрофінансової стабілізації, очистити банківський сектор, стабілізувати національну валюту і розпочати реформу енергетики.  

Про це заявив у виступі на Всеукраїнському форумі "Громадська асамблея: SMART реформи" голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що було зроблено в цій країні за чотири роки, - безпрецедентно. Я не знаю жодної іншої країни у Європейському Союзі чи поблизу від ЄС, де за чотири роки було здійснено стільки важливих реформ. Це було б неможливо без вас (громадянського суспільства. - Ред.)... Ви створили належні умови для надзвичайної макрофінансової стабілізації. Жодна інша країна за останні чотири роки не спромоглася зробити те, що ваша країна зробила у плані скорочення бюджетного дефіциту, стабілізації національної валюти. Це надзвичайно", - сказав Мінгареллі.

У цьому контексті він акцентував, що чотири роки тому ніхто не міг би сказати, що Україна більше не потребуватиме імпорту російського газу, що "Нафтогаз" може стати прибутковою компанією, що банківський сектор в Україні буде очищений, а у сфері верховенства права будуть ухвалені нові закони і нові інституції для боротьби з корупцією.

Мінгареллі також нагадав, що на початку року уряд України заявив, що має п'ять пріоритетів. За його словами, з цих п'яти пріоритетів були виконані три з половиною - ухвалено реформи пенсійної системи, системи охорони здоров'я, новий закон про освіту і закон про приватизацію у першому читанні.

"Тепер ми мусимо знову об'єднати і посилити зусилля громадянського суспільства і міжнародної спільноти, щоб упевнитися, що ті, хто втратив ту Україну, якою вони могли насолоджувалися з 1991 по 2014 роки, не зможуть знову закріпитися і зупинити реформи, які ідуть по всіх напрямках", - підкреслив голова Представництва ЄС.

Він відзначив чудові результати у реформуванні енергетики, але зауважив, що вони можуть бути втрачені, якщо належним чином не працюватиме регулятор у цій сфері.

 "Якщо регулятор у галузі енергетики не працюватиме, ми знаємо, що ринок газу і електрики не зможе належним чином функціонувати. Ми просили органи влади вжити кроків для покращення ситуації, але протягом цих років нас не почули. Будь ласка, зробіть щось у цій сфері", - закликав посол ЄС.

Він також зауважив, що "ми всі хочемо", щоб Україна залишалася  країною-транзитером газу, але цього може не статися, якщо "Нафтогаз" не буде швидко належним чином реформовано.

"Ми мусимо тиснути на тих, хто намагається уповільнити цю реформу", - заявив Мінгареллі.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: україна, жодна країна, реформи, чотири роки, Мінгареллі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]