Чт, 2024-03-28, 22:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Міністр юстиції - маніфест ультраправих порушує Конституцію Німеччини
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр юстиції Німеччини Хейко Маас попередив, що кілька частин виборчої платформи ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" є незаконними.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міністр юстиції заявив, що релігійна, сімейна, кримінальна та європейська складові політики AfD чітко порушують 1, 3, 4 та 23 статті хартії.

Зокрема, йдеться про загальну заборону на мінарети (культова споруда при мечеті, з якої глашатай скликає мусульман на молитву), яку AfD пообіцяла виконати в разі перемоги на федеральних виборах 24 вересня.

"Звичайно, що кожна релігія повинна поважати наш конституційний лад", - сказав Маас, проте додавши, що основний закон Німеччини дозволяє "свободу віросповідання" і забороняє "дискримінацію на підставі віри чи релігійних переконань".

Нагадаємо, Аліс Вайдель, яка разом з Александером Гауландом очолює передвиборний список правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини", опинилася в центрі скандалу через витік електронних листів зі зневажливими висловлюваннями про мігрантів та уряд Німеччини.

Згідно із недавніми опитуваннями, близько 9 відсотків виборців підтримують AfD на парламентських виборах, які пройдуть 24 вересня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: маніфест ультраправих, міністр юстиції, Конституція Німеччини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]