Ср, 2024-04-24, 00:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Міністр - майже половину співробітників Мін'юсту скоротять
Інші останні Новини України

Міністр юстиції України Павло Петренко розраховує на помітне поліпшення роботи органів юстиції внаслідок проведення реформи вже в 2015 році.

"У нашому випадку проходить не тільки очищення, а й оптимізація структури", - сказав Петренко у вівторок ввечері в ефірі телеканалу "Україна", розповідаючи про оптимізацію роботи органів юстиції.

За словами міністра, "побутова корупція", яка полягає в бюрократичних проявах, неефективній роботі міністерства та структур на місцях, у відсутності мотивації співробітників, не знищується відразу.

За його словами, в результаті аудиту системи від міністерства до райуправлінь виявлено багато зайвих функцій, "які виконуються людьми, фактично, для того, аби тільки відсидіти на роботі й отримати зарплату".

"Зараз ми починаємо оптимізацію органів юстиції: з 45 департаментів та управлінь органів юстиції залишиться 25, які виконують конкретні функції, необхідні кожній людині, як-от: нотаріат, питання банкрутства, надання консультацій", - пояснив глава Мін'юсту.

Раніше перший заступник міністра юстиції України Наталія Севастьянова повідомила, що для оптимізації роботи органів юстиції Міністерства юстиції ініціює значне скорочення підрозділів, зменшення числа керівного складу та перевірки ефективності роботи співробітників.

За словами першого заступника глави відомства, також скорочується чисельність співробітників центрального апарату на 20%.

Вона підкреслила, що це тільки один з елементів оптимізації роботи органів юстиції, і Мін'юст буде не тільки скорочувати кількість співробітників, а й системно перевіряти ефективність усіх співробітників органів юстиції, а також відкривати конкурс на вакантні посади по всій Україні.

Раніше повідомлялось, що до кінця березня буде звільнено 300 прокурорів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: половину співробітників Мін'юсту ск, міністр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]