Чт, 2024-04-25, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:15
Міністр оборони Польщі не хоче Європи без України - "Ваша країна захищає Європу"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європа без України не буде повноцінною в політичному, економічному, військовому плані – Міністр оборони Польщі.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром оборони Польщі Антоні Мацеревичем, повідомляє сайт глави держави.

Петро Порошенко подякував Антоні Мацеревичу за особисту присутність на параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України та високо оцінив участь підрозділу Польського Війська у святкуванні, що стало «історичним днем для українсько-польської дружби».

Глава держави відзначив конструктивність та інтенсивність діалогу між оборонними відомствами обох держав, зокрема ефективну співпрацю у рамках українсько-польсько-литовської бригади ЛИТПОЛУКРБРИГ. Це є практичним наповненням стратегічного характеру партнерства між країнами.

Петро Порошенко та Антоні Мацеревич обговорили питання подальшого посилення військово-технічного співробітництва між Україною та Польщею, реалізацію рішень Варшавського саміту НАТО, а також питання активізації участі України у спільних багатонаціональних тренуваннях.

Було домовлено, що підрозділи Збройних Сил України вперше в своїй історії візьмуть участь у військових навчаннях країн Вишеградської Четвірки.

«Європа без України не буде повноцінною ні в політичному, ні в економічному, ні у військовому плані, - підкреслив Антоні Мацеревич, - Польща була, є і буде разом з Україною, бо Ваша країна захищає Європу».

Глава польського оборонного відомства підтвердив, що Польща і надалі неухильно підтримуватиме зусилля з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: Ваша країна захищає Європу, україна, Європа, міністр оборони Польщі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]