Чт, 2024-03-28, 22:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:57
Міністр торгівлі - США мають намір надати Україні третю мільярдну кредитну гарантію
Інші останні Економічні новини

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер заявляє, що керівництво країни має намір надати Україні третю мільярдну кредитну гарантію, пише Інтерфакс-Україна.

"Я рада оголосити, що президент з Конгресом мають наміри здійснити кроки щодо третьої одномільярдної кредитної гарантії для України в наступні місяці. Це буде виконанням обіцянки США розглянути можливість такої кредитної гарантії наприкінці 2015 року", - сказала міністр після зустрічі з президентом України Петром Порошенком в понеділок, 26 жовтня, у Києві.

Петро Порошенко впевнений, що інвестувати зараз в Україну дуже вигідно. Про це він сказав під час зустрічі з Пенні Пріцкер, повідомили у прес-службі глави держави.

Зокрема, Порошенко на початку зустрічі відзначив, що з часу попереднього візиту до України Пріцкер, від якого минуло 13 місяців, у країні відбулися значні зміни.

Президент поінформував про проведення виборів до місцевих органів влади, якими завершується перезавантаження влади, а також про основні напрями реформ, що спрямовані на суттєве покращення ділового клімату в Україні, зокрема, про серйозні антикорупційні заходи, судову реформу та плани проведення прозорої приватизації.

"Це - правильний час та правильне місце інвестувати зараз в Україну", – наголосив Порошенко.

У свою чергу Пріцкер відзначила значну підтримку урядом США зусиль України у напрямку реформ задля того, щоб вона стала повноправним членом світової економіки.

"Ми – разом із вами у цих зусиллях", – запевнила міністр.

За даними прес-служби, у складі американської делегації – представники Міністерства фінансів США, керівники американських компаній та представники Посольства США в Україні.

Нагадаємо, влітку 2015 року прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав американських інвесторів до участі у масштабній приватизації об`єктів державної власності України, запланованої на друге півріччя поточного року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: україна, третя мільярдна кредитна гарантія, міністр торгівлі, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]