Чт, 2024-03-28, 19:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
Міноборони - бойові кораблі РФ блокують морські економічні зони України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Бойові кораблі РФ блокують морські економічні зони України, - Міноборони

Перебування іноземних кораблів в українських портах є фактором стримування військово-морської присутності Росії у Чорному морі.

Про це сказав заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, повідомляється на сайті Міноборони.

"Для військово-морської активності України значимим є факт підвищення інтенсивності перебування іноземних кораблів в українських портах портах і в акваторії Чорного моря. Це дозволяє вирішувати три основні завдання: по-перше, це є фактором стримування домінуючої військово-морської присутності, яку має Російська Федерація в Чорному морі. По-друге, це допомога вітчизняним Військово-морським силам в освіті і підготовці, що дозволяє підвищувати їх професійні навички. І третє це те, що стосується власне виконання завдань оборонної реформи щодо розгортання нових органів управління ВМС та створення тих військово-технічних спроможностей, які дозволять реагувати на загрози з морського напрямку на ранніх стадіях їх виникнення", - сказав він.

За його словами, питання, що стосується морських акваторій Азовського і Чорного морів, є складним. Російська Федерація на постійній основі під приводом навчань блокує значні акваторії, а саме: навколо незаконно захоплених українських родовищ нафти і газу на підводному шельфі, які постійно охороняються силами і засобами Чорноморського флоту. "І те, що стосується наших виключно економічних зон, також є постійно під контролем бойових кораблів Російської Федерації”, - наголосив Петренко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: Міноборони, бойові кораблі РФ, морські економічні зони України, блокування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]