Пт, 2024-04-19, 21:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:57
"Миролюбний" Обама погрожує КНДР ядерною атакою
Інші останні Новини світу
Влада КНДР припускається помилки, приносячи в жертву добробут населення заради розробки ядерної зброї, заявила у вівторок, 7 квітня, президент Південної Кореї Пак Кин Хе, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"КНДР не зможе вижити, якщо і далі розроблятиме ядерну зброю, приносячи заради цього в жертву добробут і щастя свого народу", - сказала вона на прес-конференції у Вашингтоні.

Пак Кин Хе запевнила, що її країна готова надати КНДР допомогу, якщо Пхеньян піде на діалог зі світовим співтовариством і стане виконувати свої міжнародні зобов'язання.

Відповідаючи на запитання про те, чи задоволена вона позицією КНР і РФ з північнокорейської проблеми, президент Південної Кореї зазначила, що Москва, Пекін, як і решта міжнародного співтовариства, виступають за денуклеаризацію Корейського півострова.

Вона підкреслила, що Росія активно брала участь в ініціативах РБ ООН задля розв'язання північнокорейської проблеми.

"Північна Корея має зрозуміти, що у неї немає вибору: вона повинна стати на шлях змін", - додала Пак Кин Хе.

Нагадаємо, глава південнокорейського держави перебуває у Вашингтоні з офіційним візитом.

Міноборони США: Пентагон готовий відповісти на будь-які провокації КНДР

Міністр оборони США Чак Хейгел підтвердив, що Сполучені Штати готові до того, щоб у рамках союзу з Південною Кореєю відповісти на будь-які провокації з боку КНДР, заявив офіційний представник Пентагону Джордж Літтл.

"Міністр Хейгел підтвердив, що міністерство оборони й надалі зберігатиме пильність щодо подальших провокацій з боку Північної Кореї, і також підтвердив, що весь спектр засобів, передбачених союзом (з Південною Кореєю), зберігається в готовності до будь-яких непередбачених обставин", - сказав Літтл журналістам за підсумками зустрічі Хейгела з президентом Південної Кореї Пак Кин Хе.

За словами Літтла, керівник Пентагону і Пак Кин Хе "обговорили шляхи зміцнення і розширення тісного партнерства між двома країнами і двома арміями, включаючи спільні зусилля з протистояння ракетній загрозі з боку Північної Кореї".

"Міністр Хейгел високо оцінив тісну співпрацю та взаємодію, продемонстровану арміями двох країн у ході військових навчань "Молодий орел" (Foal Eagle)", - зазначив представник Пентагону.

Масштабні спільні американсько-південнокорейські навчання "Молодий орел" тривають в районі Корейського півострова.

Президент США Барак Обама заявив, що армія США здатна ефективно захищати своїх союзників, включаючи застосування ядерної зброї, у разі нападу на них з боку КНДР.

"США здатні повною мірою захистити свою територію, а також - своїх союзників", - сказав він у Вашингтоні на спільній з Пак Кин Хе прес-конференції.

Обама підкреслив, що в разі нападу Північної Кореї США, якщо це буде потрібно, готові застосувати як звичайну, так і ядерну зброю.

Нагадаємо, ситуація на Корейському півострові різко загострилася в березні 2013 року після того, як Пхеньян у відповідь на чергове посилення санкцій з боку ООН пообіцяв завдати по США і Південній Кореї ядерний удар, розірвав із Сеулом пакт про ненапад і рекомендував іноземцям залишити Корейський півострів. Санкції щодо КНДР запроваджено після проведених у лютому цією країною ядерних випробувань.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: ядерна атака, КНДР, Миролюбний Обама | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]