Сб, 2024-04-20, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
"Міс Українська Діаспора" обрали у США і подарували їй сертифікат на купівлю бронежилета для армії. ВІДЕО
Інші останні Українці в світі

  У Чикаго відбувся фінал головного конкурсу краси в українській діаспорі Міс Українська Діаспора. Титул переможниці 2014 року здобула Уляна Фенин родом із Коломиї. Уляна вивчає соціологію та психологію в університеті DePaul і працює в Американському Товаристві Анестезіологів, пише Vidia.

"Люблю допомагати людям і мрію стати адвокатом. В душі я завжди залишаюся українкою і вірю, що на моїй рідній землі настане мир та спокій", – розповіла вона про себе напередодні конкурсу.

Переможницю обирали 11 членів журі, серед них – сенатор США Марк Кірк, зіркова телеведуча каналу NBC Chicago Наталі Мартінез, Міс Іллінойс 2015 Рені Вронецкі, дизайнерка Оксана Караванська та видатні представники діаспори США.

Сенатор США Марк Кірк також виступив перед глядачами конкурсу.

"Конкурс "Міс Українська Діаспора" щороку збирає разом тисячі представників українсько-американської громади, щоб відсвяткувати українську культуру. Ми горді, що у нас в штаті Іллінойс є така успішна та активна українська громада", - сказав сенатор.

Організатори також отримали вітального листа від мера Чикаго Рама Емануеля.

"Чикаго пишається, що є домом для успішної українсько-американської громади. Я вдячний за те, що українці через різні культурні обміни, як "Міс Українська Діаспора", допомагають нашому місту розвиватися та процвітати", - написав мер у своєму зверненні.

Судді відзначили й інших красунь. Титули "Міс глядацьких симпатій" і Віце-міс отримала Марина Семенова родом з Дніпропетровська. "Міс фото" стала колишня киянка Олександра Головкова. Титул "Міс Українське Чикаго" виборола Юлія Сітовська з Тернополя.

Всі учасниці, які пройшли у фінал, на сцену виходили в сукнях з колекції Оксани Караванської, які вона привезла спеціально для цієї події. Тому дівчатам не довелось витрачати гроші на вартісні вбрання, і вони зможуть замість цього зробити пожертви на підтримку армії.

Головною зірковою гостею була королева української естради Ірини Білик, яка виступила з концертом найкращих українських хітів. Ведучим став відомий гуморист Майкл Щур.

У конкурсі брали участь дівчата родом із різних куточків України, зокрема, з Дніпропетровська, Києва, Одеси, міст Західної України. Є учасниця, яка приїхала до США з Севастополя.

Цьогоріч благодійна мета конкурсу: соціальна та матеріальна допомога Україні, зокрема, гуманітарна місія для українських шпиталів. А головним призом для переможниці став сертифікат на купівлю бронежилета на допомогу армії.

Також, просто зі сцени на аукціоні було продано майданівську каску за 3000 дол., які відправлять на потреби військового шпиталю в Україні. Покупцем став суддя конкурсу Ігор Пастернак, який передав каску в Український національний музей Чикаго.

Нагадаємо, у 2013 році корона Міс Українська Діаспора" дісталася Соломії Крунь родом з міста Чортків Тернопольської області. Зараз дівчина живе у Чикаго.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: США, бронежилета, армії.ВІДЕО, Міс Українська Діаспора | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]