Чт, 2024-04-25, 18:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Місцеві племена розпочали війну за рогату худобу - ООН вводить війська в Південний Судан
Інші останні Новини світу

ООН направляє батальйон своїх військ до міста Пібор у Південному Судані, де можуть розгорітися міжплемінні протистояння. Два племені — лу нуер і мурле — ведуть запеклу боротьбу за рогату худобу.

Як передає Бі-Бі-Сі, близько шести тисяч озброєних людей із племені лу нуер йдуть до міста Пібор, по дорозі підпалюючи будинки і забираючи з собою велику рогату худобу.

Рятуючись від нападу, десятки тисяч представників племені мурло вже покинули Пібор.

У результаті міжплемінних сутичок у штаті Джонглій за останні кілька місяців загинуло близько тисячі осіб. Більшість жертв — жінки і діти. Крім того, під час збройних конфліктів ворогуючі племена викрадають один у одного дітей.

На початку цього тижня майже все місто було спалене плем'я лу нуер. Загинули десятки людей з обох ворогуючих племен.

Глава комітету ООН з гуманітарних операцій на Півдні Судану Ліз Гранде сказала, що ООН переміщує свої війська в Пібор для того, щоб допомогти армії Південного Судану не допустити кровопролиття.

"Ми дуже стурбовані масштабами сутичок", — говорить Гранде.

За її словами, робота організації в Південному Судані ускладнюється відсутністю необхідної техніки.

"ООН досі стикається тут із проблемами в галузі логістики. У нас дотепер нема військових літаків — тільки цивільні вертольоти", — пояснює Гранде.

А ось в серпні не менше 500 людей загинуло у сутичках між двома племенами Південного Судану через спробу викрадення корови. Тоді внаслідок погромів практично повністю було спалене ціле місто у штаті Джонглій.

Нагадаємо, ще в січні 2011 року більше 98% жителів півдня під час референдуму висловилися за створення самостійної держави на території Південного Судану, який кілька десятків років воював з урядом Півночі за свою незалежність.

9 липня Південний Судан офіційно став суверенною державою - Республікою Південний Судан, проголосивши свою незалежність від Півночі країни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1175 | Додав: adminA | Теги: Південний Судан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]