Чт, 2024-03-28, 20:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:29
Місію спостереження в Україні Європарламент призупинив
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європарламент перервав місію спостереження в Україні, яку здійснювали колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс. Підстава для такого кроку - парламентська виборча кампанія, яка зараз відбувається в Україні. Про це повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц у вівторок, 2 жовтня, у Брюсселі після заслуховування проміжної доповіді Кокса та Кваснєвського. За словами Шульца, місію призупинено, аби уникнути використання двох європейських політиків під час виборчих перегонів.

Колишній польський президент Олександр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту, ірландець Пет Кокс, від літа цього року здійснювали нагляд за справами лідера опозиції Юлії Тимошенко. Відповідної домовленості раніше досягли президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Згодом мандат місії розширили. Крім справ Тимошенко, європейські політики спостерігали також за перебігом процесів екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка. Крім того, Кваснєвський і Кокс стежили за процесом підготовки України до парламентських виборів, які мають відбутися 28 жовтня.

Як наголосив у Брюсселі Квасневський, після виборів в Україні діалог з Києвом слід продовжити. За його словами, деяких цілей вдалося досягти, зокрема, лікування Тимошенко в клініці, а не у колонії. Екс-президент Польщі також закликав до проведення вільних і чесних виборів в Україні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: Україні, Європарламент призупинив місію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]