Пт, 2024-03-29, 12:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Місію з порятунку світу від астероїдів взяла на себе Канада
Інші останні Новини світу
У понеділок, 25 лютого, Канада запустить в космос перший у світі орбітальний телескоп для відстеження астероїдів. Старт намічений на 7:20 за часом атлантичного узбережжя Північної Америки (14:20 за Києвом), повідомляє ИТАР-ТАСС.

Супутник NEOSSat, призначений для спостереження за навколоземними об'єктами, повинна доставити на геостаціонарну орбіту індійська ракета-носій, яка буде запущена з космодрому Шріхарікота, розташованого на острові в Бенгальській затоці.

NEOSSat - не тільки перший канадський космічний телескоп, але і перший у світі телескоп, спеціально сконструйований для виявлення та відстеження астероїдів. Здійснюючи виток навколо Землі за 100 хвилин, він буде виробляти сканування космічного простору поблизу Сонця з метою засікти ті астероїди, які практично неможливо знайти зараз іншими засобами. Крім того, новий супутник здатний відстежувати ситуацію з орбітальним сміттям, і це буде його друга задача.

Орбітальний телескоп NEOSSat створювався канадськими інженерами на замовлення Канадського космічного агентства і міністерства оборони країни із застосуванням останніх досягнень космічних технологій. Маса апарату - всього 65 кілограмів, він оснащений відносно невеликим телескопом діаметром 15 - міліметрів. Його розташування над Землею на висоті приблизно 800 кілометрів дозволить виявляти ледь видимі сліди астероїдів.

Створення космічного апарату обійшлося в 25 мільйонів доларів. У нього немає рухової установки, супутник оснащений лише сонячними панелями. Для функціонування йому потрібно всього 80 ват енергії.

Разом із супутником NEOSSat на геостаціонарну орбіту будуть також відправлені перші канадський військовий супутник "Сапфір" і два наносупутника. Завдання "Сапфіра" - відстежувати об'єкти на навколоземних орбітах, щоб не допустити зіткнень між супутниками або супутників з космічним сміттям. Наносупутники, сконструйовані в Лабораторії космічних польотів при Торонтському університеті, оснащені телескопом і покликані вести спостереження за найяскравішими зірками Всесвіту.

Раніше повідомлялося, що китайські науковці отримали можливість краще розгледіти Всесвіт. У Шанхаї побудували найбільший в Азії і четвертий за потужністю у світі повноповоротний радіотелескоп.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: астероїди, Канада, порятунок світу, Місія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]