Чт, 2024-03-28, 17:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:38
Між США і Росією зав'язується нова "холодна війна"
Інші останні Новини світу

США продовжать будівництво системи ПРО в Європі незалежно від думки Росії з цього приводу, заявив представник США в НАТО Іво Даалдер, передає РИА "Новости".

"Погрози з боку Ірану посилюються, причому швидше, ніж ми думали два роки тому. Ми реалізуємо всі чотири етапи створення ПРО, подобається це Росії чи ні", - сказав Даалдер, по суті, повторивши вислів з цього приводу інших представників американської влади.

Він також услід за своїми колегами закликав Росію взяти участь в проекті ЄвроПРО, підкресливши, що це нібито відповідає російським інтересам. Даалдер також запевнив, що система протиракетної оборони не направлена проти неї, і чисто технічно не може бути направлена проти Росії, так що жодною мірою не ставить під загрозу російський стратегічний потенціал.

Плани США по створенню системи протиракетної оборони, яка надійно б захистила їх територію від балістичних ракет, є однією з головних проблем у російсько-американських стосунках.

Зараз США мають два стратегічні райони ПРО на своїй території - на Алясці і в Каліфорнії. Росія має один позиційний район стратегічної ПРО - в районі Москви. Тепер США планують створити так званий третій позиційний район - в Європі. Фактично це означає створення глобальної системи ПРО і може змінити баланс сил в світі.

Плани США розмістити елементи в Польщі і Чехії раніше викликали різку критику з боку Москви. На чеській території передбачалося розмістити американський радар системи, а в Польщі - протиракетну базу США.

Повністю позиційний район ПРО, включаючи наземну структуру, планується створити до 2020 року у чотири етапи. До моменту появи перших наземних об'єктів узбережжя Європи патрулюватимуть військові кораблі США з ракетами-перехоплювачами на борту.

1 грудня на бойове чергування в Росії заступив новий рід військ – сили повітряно-космічної оборони, які мають стати першим рубежем оборони РФ від військових загроз стратегічного характеру. До військ повітряно-космічної оборони увійшли космічне командування, командування протиповітряною та протиракетною обороною та космодром у Плесецьку.

Говорячи про загрози, яким мають протистояти війська ПКО, в Росії згадують плани Пентагону з розгортання ЄвроПРО поблизу російських кордонів.

Раніше на цьому тижні Москва погрожувала у разі провалу переговорів про розгортання американської системи ПРО в Європі розташувати свої тактичні ракети "Іскандер" в Бєларусі, в Краснодарському краї та у Калінінградській області, що дозволить Росії "відбити можливу атаку США".

Зазначимо, що Москва категорично виступала проти будівництва європейської системи ПРО і погрожувала встановити у відповідь поблизу Калінінграда ракетні комплекси "Іскандер". Та згодом від цієї ідеї відмовилася за умови, що США відмовляться від ПРО. Москва також підозрює, що об'єкти ПРО призначені для спостереження за ракетними арсеналами Росії.

23 листопада президент Росії Дмитро Медведєв віддав армії наказ підготуватися до атаки на американську систему ПРО. Крім того, Росія переходить на повну бойову готовність та бере під контроль Європу і Атлантику, все через американську ПРО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1073 | Додав: adminA | Теги: США, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]