Пт, 2024-03-29, 10:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
Міжнародні спостерігачі на виборах в ВРУ прибувають в Україну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) направить до України щонайменше 400 спостерігачів на вибори до Верховної Ради. Про це повідомив голова Місії ENEMO в Україні Пітер Новотний під час зустрічі із заступником голови ЦВК Андрієм Магерою.

Також участь в цій зустрічі взяли представники Національного демократичного інституту міжнародних відносин (НДІ), дипломати Посольств США, Сполученого Королівства Великої Британії та Південної Ірландії, повідомляє УНІАН.

Зокрема, за словами голови Місії ENEMO в Україні, четверо членів керівної групи вже прибули до України з метою закладення фундаменту для подальшої роботи всієї місії. Крім того, 39 довготермінових спостерігачів планують розпочати працювати з першої декади серпня, а також ENEMO сподівається залучити близько 400 короткотермінових спостерігачів ближче до дня голосування.

"Це будуть високо підготовлені фахівці, які мають великий досвід спостереження, із 17 країн Європи і Центральної Азії, - сказав Новотний. - І всі вони прагнуть тісної співпраці з Центральною виборчою комісією, що стане запорукою чесних виборів.

Дипломат Посольства США в Україні Бред Паркер зі свого боку пообіцяв повне сприяння представникам згаданої місії, зауваживши, що до неї планується залучити, крім уряду США, уряди Великої Британії, Німеччини, Данії та кількох європейських країн. За його словами, члени місії планують налагодити тісну співпрацю з іншими міжнародними спостерігачами та спостерігачами громадських організацій України, які опікуються спостереженням за виборами. На його думку, це дасть можливість виконати основне спільне завдання - максимально підвищити прозорість виборчого процесу.

У свою чергу Андрій Магера наголосив, що ЦВК в цілому і він особисто завжди готові до співпраці в межах наданих повноважень з усіма міжнародним організаціями, які опікуються спостереженням за виборчим процесом в світі і, зокрема, в Україні.

Він зазначив, що з сьогоднішнього дня в Україні розпочався виборчий процес, тому вже можливе подання документів, необхідних для реєстрації офіційних спостерігачів.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Як повідомлялося, Україна вже запросила низку міжнародних спостерігачів на парламентські вибори восени 2012 року.

19 березня міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко надіслав лист із запрошенням на адресу Бюро демократичних інститутів ОБСЄ, 21 березня голова українського парламенту Володимир Литвин надіслав такі самі листи із запрошенням Парламентській асамблеї НАТО, Парламентській асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ та на адресу керівництва Європейського парламенту з проханням направити спостерігачів на парламентські вибори в Україні, а також низці інших організацій.

Президент України Віктор Янукович вважає, що майбутні парламентські вибори мають продемонструвати світу, що Україна - цивілізована, європейська країна, й обіцяє контролювати чесність виборів.

А прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова прийняти на парламентські вибори стільки міжнародних спостерігачів, скільки буде охочих.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1072 | Додав: admin | Теги: вибори, ENEMO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]