Сб, 2024-04-20, 06:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту офіційно відзначається сьогодні
Інші останні Новини світу

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту (винищення євреїв та інших "неарійських" народів нацистами в роки Другої світової війни) в усьому світі офіційно відзначається 27 січня, повідомляє NEWSru.co.il. 

Дата, приурочена до Дня визволення Червоною армією в'язнів табору смерті Освенцим у 1945 році, була встановлена резолюцією ООН.

Жалобні церемонії в останній тиждень січня проходять в багатьох країнах світу. Про трагедію єврейського народу 27 січня згадують в німецькому бундестазі. У будівлі ООН в Нью-Йорку пройде особлива церемонія, присвячена пам'яті дітей, які стали жертвами Голокосту.

В Ізраїлі та єврейських громадах світу День Катастрофи відзначається 27 нісана (цього дня в 1943 році почалося повстання у Варшавському гетто).

Цього року "Йом а-Шоа" припаде на 19 квітня. Цікаво, що однією з небагатьох країн, де досі офіційно немає цього пам'ятного дня, залишається Росія. Цього року представники єврейської спільноти звернулися до Володимира Путіна як кандидата в президенти з проханням включити пункт про визнання 27 січня Днем пам'яті до своєї передвиборчої програми.

Для України печальним символом Голокосту є Бабин Яр. Під час Великої Вітчизняної війни фашисти використовували це урочище в Києві як місце масових розстрілів.

Нагадаємо, що нещодавно було опублікувано протокол секретної наради, на якій високопоставлені офіцери СС і керівники Третього рейху обговорювали план організації геноциду єврейського народу. Єдина вціліла копія документу, датована 20 січня 1942 року, протягом десятиліть зберігалася в архівах міністерства закордонних справ Німеччини і була знайдена випадково.

Зазначимо, що позаминулого року в земельному суді в Берліні проходив процес у справі 63-річного німця російського походження, якого звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, а також незаконному використанні наукового ступеня. За даними слідства, з лютого 2005 по березень 2009 року підсудний відправив у різні державні установи, а також приватним особам листи, в яких, серед іншого, заперечував Голокост.

А три роки тому єпископ Річард Вільямсон, знятий з посади голови католицької семінарії La Reja в Буенос-Айресі за заперечення Голокосту, офіційно вибачився.

У січні 2009 року, в інтерв'ю шведському телебаченню, Вільямсон заявив, що ніякого Голокосту не було. За його твердженням, в нацистських концтаборах загинули не більше 200-300 тисяч євреїв, а газових камер ніколи не існувало .
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1319 | Додав: adminA | Теги: Міжнародний день пам'яті жертв Голо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]