Ср, 2024-04-24, 12:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:24
Міжнародний дитячий кінофестиваль "Чілдрен Кінофест"відбувається у Житомирі
Інші останні Новини з регіонів України

У Житомирі з 27 травня по 5 червня відбувається Міжнародний дитячий кінофестиваль "Чілдрен Кінофест".

Як повідомили в департаменті інформації та зв`язків з громадськістю Житомирської міської ради, в рамках кінофестивалю буде представлено низку програм, зокрема, у конкурсній програмі зарубіжних картин - 7 фільмів, які є учасниками та призерами кінофестивалів різних країн. Переможця обиратимуть шляхом прямого глядацького голосування.

Фестиваль відкрив франко-бельгійський анімаційний фільм "Хлопчик-фантом". Також буде показано фільм "Альпійська казка Хайді" - екранізацію знаменитої повісті "Хайді" Йоханни Спірі про сирітку – і норвезьку стрічку "Операція "Арктика" про трьох дітей, які опинилися в арктичних кригах Шпіцбергена.

Глядачі також зможуть переглянути угорську пригодницьку комедію "Лапа" , що розповідає історію тренера і собаки-рятувальника. Крім того, в програмі - фільм "Правила життя хлопчика Ніно", анімаційна стрічка "Міні і Моззі", фестивальний хіт "Ми – найкращі!"

У позаконкурсній програмі глядачам покажуть ретроспективу міні-мультфільмів від анімаційної студії Aardman, присвячену її 40-річчю. Також поза конкурсом покажуть серію мультфільмів "Моя країна – Україна".

Закриє фестиваль музична комедія Роберти Дюрран "Фелікс" про маленького саксофоніста, яка стала переможцем "Чілдрен кінофесту" 2015 року.

Фестиваль "Чілдрен Кінофест" – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який представляє як найновіші європейські стрічки, так і світову кінокласику. Цьогоріч в рамках фестивалю кіноогляд відбудeться у Києві, Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Краматорську та інших містах України. На безкоштовні покази вже зареєструвалося понад 20 тисяч глядачів у 18 містах України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: Житомир, міжнародний дитячий кінофестиваль Ч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]