Пт, 2024-04-19, 21:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez пройшов у Тернополі
Інші останні Новини з регіонів України

У Тернополі проходить XI міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez. Захід розпочався 2 грудня і триватиме по 4 грудня включно.

Як повідомив один з організаторів Олег Макогін, цього року у фестивалі беруть участь джазові колективи з десятка країн, передає УНІАН.

"Ми намагаємося виконати дві умови. По-перше, щоб рівень музикантів був цікавим для глядачів, а по-друге, представити якомога більшу географію виконавців. І цього року виконати усі ці умови вийшло якнайкраще. Наприклад, у останній день фестивалю виступатиме колектив SistersinJazz, усі учасниці якого з різних країн", – зауважив Макогін.

"Відрадно, що фестиваль знайшов у Тернополі своїх прихильників, проводиться у місті регулярно і стає елітною візитівкою початку зимових вечорів у місті", – наголосив начальник управління культури та мистецтв міськради Олександр Смик.

Організаторами фестивалю є мистецьке об’єднання "Коза", музичний центр "Бастер" та міська рада.

Міжнародний фестиваль Jazz Bez започатковано у 2000-му році з ініціативи львівського мистецького об’єднання "Дзиґа" та Польського інституту в Києві. Фестиваль проводиться одночасно в містах України та Польщі в першій половині грудня. Фестивальні виступи не носять конкурсного характеру, а є представленням нових програм джазових музикантів світу, світових тенденцій та сучасних віянь у джазовій музиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 667 | Додав: adminA | Теги: тернопіль, міжнародний джазовий фестиваль Jazz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]