Чт, 2024-04-25, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
Міжнародний фестиваль історичної реконструкції "Стара фортеця" проходить на Сумщині
Інші останні Новини з регіонів України

У місті Тростянець Сумської області на території пам'ятки архітектури XVIII століття фортеці "Круглий двір" сьогодні, 25 червня, розпочався VII міжнародний фестиваль історичної реконструкції "Стара фортеця. Подорож крізь століття".

Як передає УНІАН, участь в ньому беруть близько 200 учасників з України, Казахстану, Ізраїлю та Молдови. А серед почесних гостей заходу - Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонскі, віце-консул Польщі в Харкові Ян Здановскі і делегація з польського міста-партнера Богухвала.

У програмі фестивалю - лицарські поєдинки, турнір лучників, ярмарок ремісників з майстер-класами, корчма із середньовічними стравами. Також бажаючі зможуть постріляти з лука та арбалета. Кожен з трьох фестивальних днів прикрасить музика і танці фольклорних колективів та фаєр-шоу.

Змагання на фестивалі відбудуться в кількох номінаціях: "щит-меч", "баклер-меч", бої "5 на 5", "21 на 21", а також професійні бої.

За словами міського голови Тростянця Юрія Бови, минулого року подібний фестиваль відвідало 5 тисяч глядачів.

Відзначимо, цьогоу року 5-7 серпня пройде 10-й ювілейний фестиваль "Бандерштат-2016" в Луцьку. Надалі його планують перенести до Києва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: міжнародний фестиваль історичної ре, Сумщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]