Чт, 2024-03-28, 23:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Міжнародний літературний фестиваль відбудеться в Одесі
Інші останні Культурні новини

У Одесі 28 вересня - 1 жовтня відбудеться другий міжнародний літературний фестиваль. Як передає УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Одесі повідомив співорганізатор і один з ініціаторів фестивалю в Одесі, директор літературного фестивалю Лейкербада (Швейцарія) Ганс Рупрехт.

За його словами, буде представлена інтернаціональна програма.

"Зустріч в Одесі понад 40 авторів з 18 країн зробить це прекрасне місто центром перетину літератур світу. Вперше в програмі фестивалю з`являються нові секції. Перша - "Життя біля води". В рамках цієї програми письменники розкажуть про життя в місті, розташованому біля моря", - зазначив Рупрехт.

Друга секція називається "Майбутнє Одеси", в ній передбачені панельні дискусії з архітекторами, містобудівниками, урбаністами з Одеси, України та інших європейських країн.

Вперше літературний фестиваль відбувся в Одесі в 2015 році і, як зазначили його організатори, перевершив їхні очікування: понад 20 авторів з усього світу представили свої книги і взяли участь у дискусіях, понад 4 тис. осіб відвідали заходи фестивалю.

У 2016 році, крім літературних читань, пройдуть дискусії на актуальні політичні, соціальні та культурні теми.

Як зазначив співорганізатор, один з ініціаторів цього фестивалю, директор міжнародного літературного фестивалю Берлін (Німеччина) Ульріх Шрайбер, головне завдання організаторів - зробити фестиваль невід`ємною частиною культурного життя Одеси та культурної сцени Європи.

"Щоб не тільки одеська публіка чекала зустрічі з новими авторами, їхніми книгами, гарячими дебатами на актуальні теми. А й письменники з усього світу хотіли приїхати в Одесу", - підкреслив Шрайбер.

Особливу увагу на фестивалі приділять роботі з дітьми та молодими читачами. Вісім авторів книг для дітей і юнацтва візьмуть участь у фестивалі: їх читання відбудуться в Одеському ляльковому театрі та школах міста.

Нагадаємо, у червні в Одесі у парку "Зелений театр" стартував літературний проект "Meridian Odessa: мистецьке літо-2016". Протягом усього літа в амфітеатрі "Зеленого театру" просто неба відбудуться численні літературні вечори, зустрічі з письменниками і концерти.

"Ми хочемо, щоб "Зелений театр" став культурним центром Одеси, яким він був раніше", – сказала програмний директор проекту Євгенія Львова.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: міжнародний літературний фестиваль, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]