Чт, 2024-04-18, 14:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Міжнародний союз велосипедистів в Україні зареєстрував рекордні 10 шосейних гонок
Інші останні Спортивні новини

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) представив календар міжнародних змагань з шосейного велоспорту на 2016-й рік. До нього увійшли рекордні десять 10 стартів на території України, включаючи двоє жіночих перегонів, які стануть для українського велоспорту абсолютним дебютом, повідомляє прес-служба Федерації велоспорту України.

Обидва жіночих старти, які отримали від UCI категорію 1.2, пройдуть наприкінці травня. Це групова гонка Horizon Park Women Challenge, яка заявлена на 28 травня і має робочу назву VR Women ITT та може пройти на Хрещатику в рамках Race Horizon Park 2016, або по трасі аматорської гонки VR120 Race, яка цьогоріч вперше відбулася у Вишгородському районі.

"Розвиток жіночого велоспорту має бути абсолютно точно одним з основних пріоритетів у роботі Федерації. Дві міжнародні гонки — це хороший крок у правильному напрямі. У нас є одна з найсильніших велосипедисток світу, Ганна Соловей, якою ми пишаємося. Ми хочемо їй допомогти і дати можливість виступати на рідній землі. До того ж, їй ще потрібно кваліфікуватися на Олімпійські ігри. Також рідні старти потрібні і Ользі Шекель та іншим українським шосейницям. Крім того, жіночий велоспорт зараз в принципі бурхливо розвивається. Це тренд, про який на конгресі UCI у Річмонді говорив президент Браян Куксон. І втратити цей шанс ми не маємо права, особливо з урахуванням того, що є успішними в цій дисципліні", — сказав президент Федерації велосипедного спорту України (ФВСУ) Олександр Башенко.

Крім двох дебютних жіночих стартів UCI також зареєстрував 8 чоловічих велогонок, серед яких є як знайомі назви, так і дебютні гонки.

Уп'яте поспіль серія одноденок під брендом Race Horizon Park пройде в статусі міжнародних перегонів. 27 травня старт великому українському велосезону дасть Race Horizon Park for Peace у Голосіївському районі міста Києва, 28 травня відбудеться королевська гонка Race Horizon Park Maidan на Хрещатику, а завершить традиційний київський вікенд не менш традиційна Horizon Park Classic навколо вулиці Миколи Грінченка на Протасовому Яру.

Наступний вікенд після Race Horizon Park — 4-е і 5-е червня — час для Гран-прі Вінниці та Гран-прі ІСД, які знову пройдуть в статусі міжнародних перегонів з категорією UCI 1.2. Головне нововведення 2016 року любителів велоспорту чекає між гонками в Києві та Вінниці - з 31-го травня по 2-е червня пройде багатоденка Тур України, яку проведе спортивний клуб Kolss. Вперше в історії українського велоспорту багатоденна гонка отримала міжнародний статус, що можна назвати визначною подією.

"Ця багатоденка — вкрай важливий крок для нас. Ми ще не проводили багатоденних перегонів у такому статусі, це свого роду випробування, але випробування винятково в позитивному сенсі. Ідея проста: Тур України пройде між Race Horizon Park в Києві та Гран-прі Вінниці. Ми б хотіли, щоб команди, які приїдуть до Києва, залишилися в Україні до перегонів у Вінниці. Знову ж таки, проведення багатоденки — великий крок для нас. Ми досить довго йшли до цього, і я дуже радий, що все нарешті зійшлося", - прокоментував новину Башенко.

Завершиться міжнародний шосейний сезон в Україні, як і в 2015-му році, гонкою в Одесі. Серпневий вікенд у рамках Odessa Grand Prix вийшов у минулому сезоні дуже яскравим і привернув велику увагу з боку глядачів. У 2016 році Одеса знову бере на себе організацію двох міжнародних одноденок: 6-го серпня пройде Тур де Рібас, а 7-го серпня одеситів і гостей міста знову порадує Odessa Grand Prix. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: україна, Міжнародний союз велосипедистів, 10 шосейних гонок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]