Чт, 2024-03-28, 16:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:04
Міжнародного статусу ООН позбавить російську мову
Інші останні Новини світу

ООН збирається позбавити російську мову статусу офіційної і робочої мови організації, і таким чином вона перестане вважатися міжнародною мовою. Про це повідомляє NJTimes, передають «Конфлікти і закони».

Як пояснює Джим Ноланд, співробітник «Гарвард Лінгвістик Ресеч Груп», яка надавала ООН консультації з даного питання, російська мова стала робочою мовою ООН тільки під тиском з боку СРСР під час створення організації. Насправді ж вона ніколи не заслуговувала такого статусу.

Ситуація була більш-менш зрозумілої, поки існував так званий «східний блок», в країнах якого вивчали російську мову. Зараз же країни Центральної та Східної Європи, що колись були сателітами СРСР, більш не приділяють уваги вивченню російської мови. Навіть в Болгарії та Сербії - традиційно найбільш проросійських країнах Європи - на сьогоднішній день відсутні державні програми вивчення російської мови.

Молодь навіть в країнах колишнього СРСР все менше знає російську і все більше - англійську. Абияк російська мова ще виживає в Україні, але це ненадовго, оскільки російсько-українська війна завдала нищівного удару по дружбі двох народів.

Таким чином, ареалом поширення російської мови вже через 5 років залишаться тільки Росія, Білорусія і частково Казахстан. А це не тягне на причини залишати російську робочою мовою ООН, вважає Джим Ноланд. Тому вже зараз організація планує скасувати частину положень статуту, що встановлюють статус мов.

Місце російської мови в системі офіційних і робочих мов органів ООН можуть зайняти португальська і бенгалі, або ж есперанто.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: міжнародного статусу, ООН, російську мову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]