Чт, 2024-03-28, 19:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
Мміжнародні спостерігачі не зроблять вибори в Україні демократичними - КВУ
Інші останні Політичні новини
Завдання міжнародних спостерігачів на виборах в Україні полягає в тому, що оцінити і розповісти всьому світові про їх перебіг, а не зробити їх прозорими і демократичними. Про це у коментарі Тиждень.ua заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Міжнародні спостерігачі, скільки б їх тут не було, не зроблять нам вибори демократичними, прозорими, якщо ми самі цього не зробимо", - заявив Черненко.

"Наявність спостерігачів безперечно має психологічний вплив, скажімо, на членів комісій, на політиків. Якщо на дільниці є міжнародний спостерігач, член комісії 5 разів подумає, перш ніж щось робити незаконне", - зазначив він.

"Але я би не переоцінював цього впливу, тому що скільки б їх не було (кілька тисяч), все одно дільниць у нас у десятки разів більше", - підкреслив Черненко.

Експерт зазначив, основне завдання міжнародних спостерігачів - оцінити із середини проходження виборів в Україні відповідно до міжнародних стандартів і на основі цього підготувати звіт, дати свої рекомендації.

"Вже аналізуючи звіти цих міжнародних місій світова громадськість буде так само оцінювати вибори і планувати свої відносини з Україною", - заявив Черненко.

"Тому, не завдання міжнародних спостерігачів зробити вибори в Україні чесними. Їхнє завдання - зафіксувати і розкрити всьому світу картинку щодо проходження наших виборів", - підсумував він.

Черненко зауважив, що міжнародні спостерігачі тільки почали приїжджати в Україну і реєструватися в ЦВК.

"Пік буде власне на день голосування. Я прогнозую, що їх буде не менше 3 тисяч", - зазначив він. "Увага до цих виборів дуже велика, і спостерігачів буде більше, ніж на останніх президентських виборах", - додав він.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня.

Вони будуть проходити за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - 225 депутатів будуть обиратися за списками політичних партій (бар'єр для проходження партії в Раду - 5%), ще 225 - у мажоритарних округах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1115 | Додав: adminA | Теги: вибори в Україні, спостерігачі, КВУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]