Пт, 2024-03-29, 00:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:26
МНС: за новим часом Ужгород і Донецьк будуть в різних часових поясах
Інші останні Новини з регіонів України

Восени поточного року Україна остаточно перейде на зимовий час з метою запровадження другого часового поясу.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, передає ТСН.ua.
"У зв'язку з тим, що ми проводимо Євро-2012, ми переходимо ще раз на літній час для того, щоб у нас була різниця з Європою в одну годину. Потім восени переходимо на зимній час і ставимо крапку – це другий часовий пояс. Крім того, науковці внесуть пропозиції про те, щоб вводити регіональний час – Луганська, Донецька, Закарпатська області - зміщення на півгодини. Це нормальна практика", - зазначив Балога.
На його думку, Росія з часом визнає помилку щодо скасування зимнього часу і повернеться до нього упродовж 1-1,5 років.
Як повідомлялось, метеорологи і медики підтримують встановлення в Україні другого часового поясу, проте астрономи в цьому випадку заявляють про необхідність введення регіональних графіків роботи людей. Якщо так станеться українці будуть починати роботу о 8 годині.
Раніше міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога заявив, що Законопроект про обчислення часу на території України буде грунтуватися на позиції уряду - цього року перейти на зимовий час і залишити Україну у другому часовому поясі.
Нагадаємо, у вересні 2011 року Верховна Рада, услід за Росією і Бєларуссю, скасувала переведення годинників на зимовий час, прийнявши проект ухвали депутата Олега Надоші (фракція Партії регіонів). Таким чином Україна залишилася б на літньому часі (у останню неділю жовтня не треба було б переводити стрілки на 1 годину назад), якби пізніше не було вирішено все ж таки перейти на зимовий час.
Рішення не переходити на зимовий час викликало незадоволення в Західній Україні, де влада відзначала, що при скасуванні переходу на зимовий час взимку світало б тільки о 10:00.
Також Віктор Балога наполягав на поверненні зимового часу, як в європейських країнах, і відмові від літнього.
Нагадаємо, що в ніч з 29 на 30 жовтня 2011 року Україна перейшла на зимовий час з переведенням годинників на годину назад.
Перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався в СРСР з 1981 року. Зараз на літній і зимовий час переходять більш ніж в 110 країнах світу.
18 жовтня Верховна Рада скасувала ухвалу, якою в Україні скасовувався перехід на зимовий час. За ухвалу проголосували 295 парламентаріїв з 349, що реєструються в залі.
Після голосування спікер парламенту Володимир Літвін підкреслив, що тепер знову діятиме ухвала Кабінету міністрів 1996 року, згідно з якою в останню неділю жовтня годинник в Україні переводиться на годину назад.
Балога вважає, що Росія одумається і поверне "зимовий" час
Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога прогнозує, що Російська Федерація найближчим часом перегляне рішення про відмову переходу на "зимовий" і "літній" час.
"Росія зробила помилку, і повірте, що пройде дуже короткий час, максимум рік-півтора, і Росія перейде на той же принцип, який був до прийняття ними рішення про те, щоб не переходити", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" в п'ятницю ввечері, 3 лютого.
Балога зазначив, що в Україні це питання перейшло у політичну площину, але, в кінцевому підсумку, "розум узяв гору в Верховній Раді".
Міністр також переконаний, що об'єднання МНС і міністерства внутрішніх ситуацій в Україні відбудеться до кінця 2012 року.
"Рано чи пізно це об'єднання буде, і це об'єднання ініціював Балога, ще в січні 2011 року, я це питання поставив перед президентом, що якщо ми рухаємося в Європу, то ми повинні реформувати систему МВС і систему МНС", - зазначив він.
"Фіналізація однозначно до кінця року буде, об'єднання цих двох відомств відбудеться", - упевнений Балога.
Як повідомлялося, в Росії в ніч на 27 березня востаннє були переведені стрілки годинника на "літній" час. Починаючи з осені 2011 року, згідно з розпорядженням президента РФ Дмитра Медведєва, практика переходу на "зимовий" і "літній" час скасовується.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1235 | Додав: nowyny | Теги: зимовий час | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]