Чт, 2024-04-25, 18:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
Мобілізація йде повним ходом. Стартувало навчання новобранців
Інші останні Офіційні новини

  Перший заступник начальника головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай повідомив, що на сьогодні близько 78 тисяч військовозобов`язаних були оповіщені про мобілізацію, з них понад 46 тисяч пройшли медичні огляди і направляються у війська, передає УНІАН.

Про це він сказав під час слухань у Комітеті ВР з питань нацбезпеки і оборони на тему: "Шляхи підвищення мотивації громадян до проходження ними військової служби в складі підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України".

Кажучи про четверту чергу часткової мобілізації, Талалай нагадав, що, відповідно до рішення РНБО, вона проводитиметься протягом 90 діб, мобілізації підлягає понад 60 тисяч осіб.

Як нагадав Талалай, призову підлягають військовозобов`язані чоловіки віком до 60 років, але у категорії від 50 до 60 років призиваються тільки добровольці.

"Процес мобілізації керований і забезпечений", - зазначив він.

Талалай зауважив, що з 28 січня розпочалося відправлення мобілізованих до навчальних закладів, навчальних центрів та полігонів.

"Запаси речового майна, витратних засобів для бойового злагодження створені. Також накопичуються запаси для проведення наступних черг мобілізації", - сказав він.

"На сьогодні близько 78 тисяч військовозобов`язаних оповіщено, з них понад 46 тисяч пройшли медичні огляди і відправляються у війська", - сказав він.

Також Талалай повідомив, що військкомати щодня в середньому отримують по 300 заяв від громадян України, які хочуть бути добровольцями.

"І вже ця кількість сягнула 3 тисяч, які відправлені для проходження військової служби", - сказав Талалай.

Під час мобілізації виникають проблеми з оповіщенням громадян та їхнім виїздом з України

Під час мобілізації виникають проблеми з оповіщенням громадян та їхнім виїздом з України, зауважив Талалай.

Талалай зазначив, що у ході чергової хвилі мобілізації виникають проблеми.

Говорячи про регіони, він зазначив, що в плановому режимі у питанні мобілізації працюють Вінницька, Хмельницька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська області.

Водночас Талалай наголосив, що "є проблеми" у Сумській, Харківській, Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Донецькій та Луганській областях.

"За доповідями командувачів оперативних командувань, які безпосередньо відповідають за виконання мобілізаційних заходів, є проблеми з оповіщенням громадян, спостерігаються випадки від`їзду громадян за межі України", - сказав він.

Крім того, за словами Талалая, частина керівників сільських і селищних рад недостатньо наполегливо виконують державні завдання з виконання оборонно-мобілізаційних заходів.

"Є факти ухилення керівників підприємств від виконання військово-транспортного обов`язку", - сказав Талалай і додав, що з всіх цих питань військовими комісарами складаються адміністративні протоколи, які передаються для правового реагування до Генеральної прокуратури, також про такі випадки міністр оборони повідомляє президентові України.

"В даний момент проводяться в Адміністрації президента відповідні заходи з головами державних адміністрацій. В цілому питання виконання державного завдання щодо проведення мобілізації у Генеральному штабі знаходиться під контролем. Ми працюємо згідно затвердження графіків", - відзначив Талалай.

Кримінальні справи за ухилення від мобілізації відкрито щодо понад 7 тис. військовозобов'язаних - Міноборони

Понад 1300 кримінальних проваджень відкрито стосовно військовозобов'язаних за ухилення від проходження військової служби, заявляють у Міністерстві оборони, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відкрито на сьогодні 1336 кримінальних проваджень проти 7472 військовозобов'язаних за злочини, пов'язані з ухиленням від проходження військової служби", - повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час слухань у комітеті Верховної Ради з національної безпеки і оборони в суботу.

Він зазначив, що за цими кримінальними провадженнями винесено 160 судових рішень. За словами Руснака, це штрафи й умовне обмеження волі.

Четверта хвиля мобілізації стартувала в Україні 20 січня і триватиме 90 днів.

Нагадаємо, мобілізація у 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший етап розпочався 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також буде чинним упродовж 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил призиватимуть танкістів, артилеристів, десантників, піхотинців, зв’язківців, ремонтників, водіїв, механіків різних систем озброєння, фахівців з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

Повідомлялося, що мобілізація жінок в Збройні сили України відбуватиметься на добровільній основі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: мобілізація, навчання новобранців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]