Чт, 2024-04-25, 09:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:48
Мобілізацію можуть перенести - якщо буде достатня кількість контрактників - Турчинов
Інші останні Офіційні новини

Секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що рішення про чергову хвилю мобілізації буде ухвалено у березні, але у разі достатньої кількості контрактників терміни можуть бути перенесені.

"Для нас дуже важливо мати сильну боєздатну армію, готову перемагати. І, безумовно, основна частина цієї армії повинна воювати на професійній основі. Що вищою є саме професійна складова, то ефективніше діють війська. Це - аксіома, і я думаю, що ніхто з цим сперечатися не буде", - розповів секретар РНБО в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, щоб посилити професійну складову в армії, незважаючи на всі економічні проблеми, українська влада пішла на значне збільшення оборонного бюджету в 2016 році. "Мінімум 7 тис (7 тис грн зарплати – ред.) - це контрактник, який потрапляє на позицію рядового солдата. Це той мінімум, який у ЗСУ і Нацгвардії повинні отримувати ті, що підписують контракт. А ті, що служать у зоні проведення АТО, беруть участь у бойових діях, мають отримувати ще й додаткові надбавки", - сказав Турчинов.

За його словами, саме такі кроки привели до того, що різко збільшилося кількість охочих підписати контракт.

"У нас березень є контрольним місяцем для ухвалення рішення стосовно мобілізації. Якщо ми побачимо, що збільшення кількості контрактників відбувається достатньою мірою, щоб забезпечити на необхідному рівні чисельність нашої армії, то ми не поспішатимемо з мобілізацією і не триматимемо її як резерв на випадок активізації агресії з боку РФ", - пояснив секретар РНБО.

Турчинов також нагадав про те, що ще одним резервом є призов на строкову службу в армію. "Додатковий резерв, який у нас є, - це також наші призовники, молодь, яку в нас призивають на строкову службу в армію. Але тут чітка установка - призовники не служать в зоні АТО. Генштаб і Міноборони чітко цього принципу дотримуються", - сказав він.

При цьому секретар РНБО запевнив, що демобілізація відбудеться точно у встановлені терміни. "Наше завдання - щоб більшість демобілізованих бійців замінили професіонали, тим самим посилюючи, а не зменшуючи бойовий потенціал нашої армії", - резюмував Турчинов.

Як повідомлялося, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що до війська призвуть близько 10-12 тис. осіб, якщо в державі буде оголошено сьому хвилю мобілізації.

Раніше Полторака повідомляв, що Генштаб робить розрахунки та вивчає необхідність оголошення чергової хвилі мобілізації.

8 лютого начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що необхідність у черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, які будуть прийняті на військову службу за контрактом.

Раніше президент України Петро Порошенко наголошував, що заробітна плата військовослужбовців становитиме від 7 тис грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: мобілізація, достатня кількість контрактників, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]