Ср, 2024-04-24, 17:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Мобільні телефони Росія подарувала світовим лідерам, щоб підслуховувати їх - ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу
Керівництво Європейського Союзу розпорядилося перевірити усі мобільні прилади, подаровані російською делегацією іноземним гостям під час саміту "Великої двадцятки", що пройшов у Санкт-Петербурзі 5-6 вересня. Про це написало італійське видання "La Stampa".

Президент Європейської Ради Герман ван Ромпей замовив технічний аналіз пристроїв.

Перевірка показала, що в прилади були встановлені віруси, які дозволяли спецслужбам Росії збирати інформацію про європейських лідерів.

"Згідно з першим технічним аналізом, USB накопичувач та USB кабель з блоком живлення для мобільних телефонів, отримані в подарунок від росіян, містили в собі дві троянські програми, здатні зчитувати і передавати дані".

Інформацію про ризик бути прослуханими росіянами передали всім країнам G 20

Можливо, російська влада через бажання переключити увагу росіян на іншу тему з "прослуховуванням" і запустила нещодавно новину на центральному каналі телебачення, що "китайські чайники та праски шпигують за громадянами Росії та розсилають спам", зазначає "Watcher".

У свою чергу в Росії спростовують звинувачення в спробі шпигувати за європейськими лідерами.

Так прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав повідомлення, опубліковані в італійській газеті, спробою переключити увагу з реальних проблем між європейськими країнами та США на ефемерні.

"Ми не знаємо, про які джерела інформації може йти мова, але однозначно це не що інше як спроба перемкнути увагу з реально існуючих проблем , які домінують на порядку денному між європейськими столицями і Вашингтоном, на проблеми ефемерні, неіснуючі", - сказав Пєсков.

Згідно з останніми публікаціями в пресі, американські спецслужби вели стеження за політичними лідерами Європи, прослуховуючи їхні телефонні розмови та перехоплюючи листування по інтернету. Раніше про те ж заявляли Бразилія і Мексика. Бразильський президент навіть скасувала державний візит до США через скандал з прослуховуванням.

Інформацію про різні програми АНБ передав американським і британським ЗМІ колишній співробітник ЦРУ і АНБ Едвард Сноуден, що отримав тимчасовий притулок у Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: підслуховувати, Росія, світовим лідерам, Телефони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]