Пт, 2024-04-19, 07:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Модернізацію української ГТС Європа готова фінансувати
Інші останні Економічні новини
Європейська сторона заявила про готовність фінансувати модернізацію української газотранспортну систему (ГТС).

Про це заявив член Єврокомісії з питань енергетики Гюнтер Оттінгер під час зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим у четвер 10 жовтня, повідомляє прес-служба КМУ.

Оттінгер зазначив, що українська ГТС є важливою складовою європейської енергетичної системи, і ЄС готова до співфінансування її модернізації.

"Ми багато дискутували з нашими партнерами з Європейського інвестиційного банку, ЄБРР та МВФ щодо належних умов для надання кредитів. Ми хочемо співфінансувати модернізацію української ГТС", - сказав єврокомісар.

Він наголосив, що збільшення Україною власного видобутку вуглеводнів, зокрема, зі сланцевих родовищ, - це чудова нагода для залучення довготермінових інвестицій.

Водночас Оттінгер запевнив, що Єврокомісія наполягатиме на дотриманні всіма сторонами правил роботи на газово-енергетичному ринку.

Раніше повідомлялося, що Азаров в ході зустрічі з членом ЄК з питань енергетики Оттінгером 10 жовтня заявив, що Україна хоче почути відповідь від Європи про роль української газотранспортної системи, і про майбутнє її експлуатації.

"Три з половиною роки вирішується питання про модернізацію нашої ГТС. Я ставлю просте питання - вона не потрібна Росії і ЄС? Дайте відповідь на це запитання, або ми будемо самі приймати рішення з експлуатації ГТС", - сказав він.

Нагадаємо, 26 вересня Кабінет міністрів затвердив робочий проект модернізації ділянки магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" вартістю 187,1 мільйона гривень. Проектом передбачено будівництво нового трубопроводу діаметром 1420 мм протяжністю 7,2 км.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: фінансувати, модернізацію української ГТС, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]