Вт, 2024-04-23, 15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
Могеріні виділила Україну серед пріоритетів на 2017 рік
Інші останні Новини Європейського Союзу

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні виділила Україну серед пріоритетів ЄС на 2017 рік. Про це на своїй сторінці у соцмережі Twitter написав прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"Верховний представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики з-поміж пріоритетів на 2017 рік виділила Україну", - написав він, з посиланням на блог на веб-сайті Монгеріні.

Верховний представник зазначила, що 2016 рік був роком підтримки реформ, економічного зростання, миру і стабільності на східних кордонах ЄС.

"Насамперед в Україні, з великим спільними зусиллями з реформування країни, боротьбою з корупцією, і, звичайно ж, щоб досягти повної реалізації мінських домовленостей і припинення конфлікту на сході країни", - написала вона.

Могеріні також зазначила, що ЄС співпрацює з усіма країнами Східного партнерства.

"Ми робимо це в повній відповідності з історією, пріоритетами і політичним вибором кожної країни і суспільства. Це партнерство для реформ, для наших громадян, а не партнерство "проти" когось - навпаки, воно є важливим елементом в напрямку більшої регіональної співпраці" - наголосила глава європейської дипломатії.

Крім України, серед пріоритетів Могеріні зазначені: глобальна стратегія зовнішньої політики ЄС; питання міграції і співпраця з Африкою; відповідь на тероризм і спільна робота заради майбутнього Сирії; безпека і оборона ЄС; партнерство з Колумбією, відносини між Палестиною та Ізраїлем; втілення угоди з Іраном; рух до ЄС Балканських країн; відновлення співпраці з Кубою; близька співпраця з США; мирний процес в Афганістані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: україна, Пріоритет, Могеріні, 2017 рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]