Чт, 2024-04-18, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:59
Могильов для Луценка "мокрожопий поц"
Інші останні Політичні новини

Охорона Печерського суду наказала журналістам вийти із зали судового засідання над екс-міністром Юрієм Луценком, коли той обізвав очільника МВС Анатолія Могильова.

У перерві Луценко хотів прокоментувати дії МВС в Одесі. Проте охоронці не дали йому завершити виступ, повідомляє "Українська правда".

"Я намагався не коментувати ситуацію в Одесі, оскільки репутація МВС - на волосині. Але після того, як мене ще й роблять крайнім за два трупи бійців, я можу на це сказати лише одне: в Одесі людей, які не вміють працювати, називають поцами, а того, хто шукає крайніх, – "мокрожопими поцами". Це і є Могильов", - зазначив Луценко.

Після цих слів всім присутнім наказали вийти із зали.

Крім того, Луценко наголосив, що трагедія в Одесі сталася через непрофесійність керівництва МВС.

"Причиною трагедії стала не слабка підготовка спецназу МВС і не відсутність спецзасобів, а повна відсутність професіоналізму керівників відомства".

Луценко наголосив, що затримання небезпечних злочинців, які можуть бути озброєні, доручається "Соколу" УБОЗ. "Саме вони (керівництво МВС – ред.) мали врахувати, що за потреби, за відсутності "Сокола" використання "Беркута" допускається лише у бронежилетах і з автоматичною зброєю", - зазначив він.

Екс-глава МВС також відзначив необхідність "блокування траси з використанням певних засобів".

Крім того, вважає Луценко, "затримання злочинців у готелі також мали проводити відповідні антитерористичні підрозділи "Сокіл" УБОЗ та "Омега" внутрішніх військ. У разі потреби - у координації з "Альфою" СБУ".

"Те, про що я кажу, - прописні істини для будь-кого, хто працює в МВС. Як з'ясувалося, це невідомо нинішнім горе-керівникам системи", цитує "Інтерфакс-Україна".

Луценко також спростував заяви про те, що, будучи міністром, скасував антитерористичні навчання міліційного спецназу.

"Усі роки, коли я очолював МВС, регулярно проводилися антитерористичні навчання", - стверджує екс-міністр.

Як повідомлялося, в ніч проти 30 вересня в Одеській області під час спецоперації із затримання громадянина РФ Аслана Дикаєва, який розшукувався за скоєння вбивства, у перестрілці зі злочинцями загинули двоє міліціонерів, ще четверо поранені. Загалом у спецоперації брали участь 12 правоохоронців.

1 жовтня у центрі Одеси бійці спецпідрозділів блокували приватний будинок, в якому перебували вбивці. Близько двох сотень співробітників міліції оточили територію і запропонували кілерам здатися. Проте злочинці ніяк на це не прореагували, і правоохоронці почали штурм. В результаті штурму двох злочинців було вбито, одному вдалося втекти.

Інформація про кількість жертв у спецоперації зі знешкодження бойовиків в Одесі різниться. У МВС стверджують про 2 жертви. Інші джерела подають інформацію про 4 жертви.

Коментуючи ситуацію в Одесі, міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов пояснив, що міліція погано спрацювала, "оскільки по крихтах збирали те озброєння, яке необхідне для проведення спецоперації". Адже коли в 2005 році змінилось керівництво, в підрозділі "Беркут" були ліквідовані штурмові підрозділи і вилучена вся серйозна зброя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1262 | Додав: nowyny | Теги: Юрій Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]