Сб, 2024-04-20, 13:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Могла би стати українським Голлівудом кіностудія Довженка, вважає Балаян
Інші останні Культурні новини

Видатний український режисер, голова журі Національного конкурсу 45-ї "Молодості" Роман Балаян вважає, що у кіностудії імені Олександра Довженка були всі шанси стати українським Голлівудом.

"Ну чому б не оснастити кіностудію новою технікою та перетворити її на новий Голлівуд? Студія може завершити фільм, який робить за гроші держави, власним коштом. Тим паче, якщо це короткометражка. А от продюсер, якщо закінчились гроші, зупиниться і чекати не буде", - зазначив Балаян на ток-шоу "Люди. Hard.Talk", яке було присвячено кінофестивалю "Молодість", передає Gazeta.ua.

Однак, за словами режисера, кіностудією Довженка ніхто не займається і скоріш за все вона збанкрутує:

"Ймовірно, там побудують щось інше. І все втратиться. А там же чотири павільйони... Я пропоную сорока продюсерам - займіть наші 5-6-й поверхи у старому корпусі безкоштовно на півроку-рік, пофарбуйте стіни, і ходіть до нашого буфету. Спілкуйтесь! Щоб не був кожен сам по собі. Адже так колись починався Голлівуд. Та вони цього не хочуть".

Як повідомлялося, ювілейна 45-та "Молодість" пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

Нагадаємо, наприкінці 2009 року на території Національної кіностудії ім. Довженка відкрився центр цифрового відновлення фільмів. Його обладнання дозволяє усунути дефекти, які виникли на кіноплівці під впливом часу, і підвищити таким чином якість старих картин. За сканер і програмне забезпечення, придбані в Німеччині, було сплачено 1 млн євро, при цьому 30% коштів надійшли з держбюджету, а інші витрати кіностудія покрила "з власних коштів". Купівля сканера дозволила виробникам, які знімають кіно в Україні, не везти фільми на доопрацювання до Голландії або Голлівуду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: кіностудія Довженка, український Голлівуд, Балаян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]